Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Ненков: Радев се провали в основните приоритети – да брани Конституцията и да обединява народа

Политика

Александър Ненков: Радев се провали в основните приоритети – да брани Конституцията и да обединява народа

Александър Ненков: Радев се провали в основните приоритети – да брани Конституцията и да обединява народа - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев се е провалил в два основни приоритета – да брани Конституцията и да обединява народа. Това заяви в „Офанзива“ по Нова нюз кандидатът за депутат от ГЕРБ Александър Ненков.

„Президентът трябва да пази Конституцията и да пази баланс между политическите сили – и в двете си основни задачи той се провали. Дори, когато КС излезе с решението си, президентът не потърси отговорност от Кирил Петков и не се разграничи, което показа, че Радев приема Конституцията като пожелателен документ“, коментира той и допълни:

„Дори да е бил подведен и да не е знаел, Кирил Петков трябваше да се извини за постъпката си, а не да демонстрира, че не го е страх. От кого не го е страх? Почтеността се превръща в клише.“

Александър Ненков заяви, че не е оптимист за ситуацията след изборите. По думите му е необходимо да бъде направен компромис, за да се излезе от кризата и да не се стигне отново до същата политическа ситуация.

„ГЕРБ беше поставен в изкуствена изолация. Как се изолират 800 000 души? ГЕРБ е отворен към всяка една партия. В ситуация, в която сме в момента, като се говори за приоритети, трябва диалог с всяка една партия. Необходимо е правителство с ясен хоризонт. Не изключвам вариант и да се състави правителство с максимално широка парламентарна подкрепа, за да се излезе от кризата, пък ако ще да се нарече и експертен кабинет“, допълни той.

„За нас е важно да сме първа политическа сила, което ще покаже, че сме запазили доверието на хората“, категоричен беше Ненков.

По думите му през последните шест месеца служебното правителство е обслужвало единствено интересите на президента Радев.

„Кое от твърденията на Рашков за последните 6 месеца е подкрепено с доказателства? На вчерашния брифинг отново представянето на фактите беше оставено за след 10 дни. Бойко Рашков е отражението в огледалото на Румен Радев. Лошото е, че АМ Хемус няма да стане.“, заяви Ненков и допълни: „Вярвах, че проектът АМ Хемус е необратим, тъй като беше финансово обезпечен, а сега те изхарчиха парите и нищо не строят.“

Александър Ненков коментира и темата с ваксинация в страната:

„Проблемът с ваксинацията в момента е идентичен с „Вера Су“ – пълна безпомощност и безвремие от страна на управляващите сега!“, категоричен беше той.

„Надявам се, че обществото ще прояви разум – ако избере Румен Радев противопоставянето ще продължи, ако проф.Герджиков бъде избран ще се търси консенсус.“, завърши Ненков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати