Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненков участва в среща на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти

Политика

Ненков участва в среща на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти

Ненков участва в среща на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти - Tribune.bg
Снимка:

Основният акцент в разговорите беше поставен върху борбата с икономическите последици вследствие на пандемията

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков взе участие в 31-ата среща на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Форумът традиционно се провежда в Европейския парламент в Брюксел, като сега за пръв път бе дадена възможност за видеоконферентна връзка заради пандемията от COVID-19.

Основният акцент в разговорите беше поставен върху борбата с икономическите последици вследствие на пандемията, както и върху преговорите за бъдещото партньорство между ЕС и Обединеното кралство. При откриването на заседанието председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер подчерта колко е важно да се използва устрема за промяна и да се достигне до бързо споразумение по плана за възстановяване на Европа без излишна бюрокрация.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков призова за по-тясно сътрудничество между представителите на парламентарните групи на ЕНП в националните парламенти и благодари на заместник-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент, отговорен за връзките с националните парламенти, Евангелос Меймаракис за предоставената възможност да се обсъдят актуални въпроси.

По време на заседанието еврокомисарите Йоханес Хан и Маргаритас Схинас представиха детайли от предложения от Европейската комисия План за възстановяване на Европа, който има за цел да помогне за преодоляване на икономическите и социалните последици, причинени от пандемията от коронавирус и да стимулира европейското възстановяване, опазвайки и създавайки работни места. В заключение Мишел Барние информира за напредъка по преговорите за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство, като заяви, че се очаква завършване на процеса по време на германското председателство на Съвета на ЕС, което ще започне през втората половина на годината.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати