Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният министър на енергетиката Росен Христов: Вярвам, че ще успеем да нормализираме ситуацията

Политика

Служебният министър на енергетиката Росен Христов: Вярвам, че ще успеем да нормализираме ситуацията

Служебният министър на енергетиката Росен Христов: Вярвам, че ще успеем да нормализираме ситуацията - Tribune.bg
Снимка:

На кратка церемония в Министерството на енергетиката министърът в оставка Александър Николов предаде поста на своя наследник – служебния министър Росен Христов.

„Въпреки сериозната криза с енергийните цени в света и предизвикателствата, свързани с войната в Украйна и прекъснатите доставки на природен газ от страна на „Газпром експорт“, успяхме да разработим и приложим програми за компенсации на потребителите, както и да договорим възможности за внос на втечнен природен газ. Служебното правителство ще прецени кои са най-добрите решения за България и в тези усилия може да разчита на моята пълна подкрепа и съдействие, ако е необходимо“, каза Александър Николов пред своя наследник на поста.

От своя страна министър Росен Христов бе категоричен, че в настоящата изключително тежка ситуация дейността на Министерството на енергетиката трябва да се фокусира върху сигурността на доставките на енергия за икономиката и бита, което да гарантира спокойствие и стабилност в икономическото развитие на страната.

„Вярвам, че, въпреки краткия времеви мандат на служебното правителство, ще успеем да нормализираме ситуацията, да осигурим спокойствие за зимния период и ще осигурим стабилна база за работа на следващия редовен кабинет“, подчерта министър Христов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати