Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Николов за „Джемкорп”: ГЕРБ да сезират ФБР

Политика

Александър Николов за „Джемкорп”: ГЕРБ да сезират ФБР

Александър Николов за Джемкорп: ГЕРБ да сезират ФБР - Tribune.bg
БГНЕС

Бившият министър на енергетиката заяви, че скандалът бил измислен

Скандалът около меморандума с „Джемкорп” се разраства. ГЕРБ заявиха, че той не е прекратен, а в петък бяха сезирани ДАНС, МВР и прокуратурата, за да бъде извършена проверка  за състоянието на тази договореност. Според партията на Бойко Борисов, тя дава цялата енергетика в ръцете на една офшорка.

„Тъй като се говори за МВР, ДАНС и прокуратура и тъй като меморандумът е тристранен и в него присъства IP3 и предполагам като видни евроатлантици следващата стъпка, която трябва да предприемат най-голямата политическа служба е да сезират ФБР”, заяви пред БНР Александър Николов, който беше министър на енергетиката в кабинета „Петков”.

По думите му нямало скандал, а само малка група хора, които оправдавали невъзможността си да свършат нещо през последните 12 години. Николов заяви, че служебният министър на енергетиката бил използван, за да повтаря „едни и същи кухи, безсмислени политически тези, за да валидира скандал”. Той виждал координирана неадекватност.

Николов коментира също твърдението на Росен Христов, че дерогацията, която ни е дала ЕК за руския петрол, предвижда износ на произведените от него продукти.

„Когато говорителят на ЕК излезе и каже няколко пъти, че не е така, но ние си имаме една малка губерниийка и сме решили, че ще си правим каквото си искаме, е обидно. Да се защитават корпоративни интереси и „Лукойл”, при положение, че те не казват колко процента от петрола, който преработват е руски и какви са плановете за трансформация. Дерогацията цели да даде време на компанията да преработва петрол, който не е руски”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети