Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Сиди: БСП са лицемерни за спора със Северна Македония

Политика

Александър Сиди: БСП са лицемерни за спора със Северна Македония

Александър Сиди: БСП са лицемерни за спора със Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Мандатът за ВМРО беше труден, но успешен, смята депутатът

„БСП са лицемерни за спора със Северна Македония – в България говорят по един начин, а в Европа по друг начин“, възмути се пред „България ON AIR“ депутатът от ВМРО Александър Сиди по повод новината, че Европейският парламент/ЕП/ е отхвърлил скандална поправка срещу България в доклада си за напредъка на Република Северна Македония. Той подчерта, че ВМРО е единственият гарант, че позицията по отношение на Северна Македония няма да се промени. Сиди даде пример с резолюцията срещу България, направена от БСП, в която те са вкарали гей бракове и македонско малцинство.

„Демократична България“ категорично заявиха, че ще допуснат предателство и продажба на българския национален интерес по отношение на Република Северна Македония. По темата „Македония“ няма как да бъдем нещо друго, освен емоционални“, напомни Сиди. По думите му и „Демократична България“, и БСП не са имали проблем ЕП да ни посочи с пръст за това, че няма македонско малцинство в България и за това, че няма гей бракове.

„Те гледат на темата „Македония“ единствено като разменна монета за своя собствен вътрешен политически интерес. Някой, за да вземе 2 гласа повече, няма проблем да си продаде националния интерес. Решението за спора е много лесно – македонците нямат никакъв друг избор, освен да признаят, че до 44-та година никой не е имал съмнение, че те са от български произход и имат български език. След тази година нека да правят каквото си искат“, подчерта депутатът от ВМРО. Сиди смята, че единственото място, където духът на Тито продължава да бъде жив, това е в Република Северна Македония.

Народният представител окачестви като труден, но успешен мандата за ВМРО.

„Това, което обещахме на българските граждани, го изпълнихме. Не успяхме да се справим с циганската концепция, защото големите политически сили имат голям проблем да се говори по този въпрос“, подчерта Александър Сиди.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети