Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Сиди: Кампанията беше вяла, но хората да гласуват

Политика

Александър Сиди: Кампанията беше вяла, но хората да гласуват

Снимка:

„Кампанията беше много вяла, но се надявам хората да си намерят своята платформа и да отидат на 4 април да гласуват. Това е моят призив.“ Това заяви пред bTV кандидат-депутатът на ВМРО Александър Сиди.

По отношение на бъдещи коалиции в следващия парламент Александър Сиди изтъкна, че такива са възможни с всички без ДПС, но само при условие, че не преминават червените линии на ВМРО.

Войводите няма да седнат на една маса с политически формации, които споделят либералната идеология за гей бракове и безусловно приемане на Македония в Европейския съюз днес и сега, отсече Сиди.

Ще сложим на масата нашите опорни точки – семейство, доходи и сигурност. Ще сложим на масата и темата Македония. С тези, които не преминават червената линия, която ние сме сложили, съответно можем да седнем и да водим разговори с тях. Няма невъзможни коалиции, заяви водачът на две листи на ВМРО. Той направи уговорката, че говори за политически субекти, а не за икономически, за какъвто възприема ДПС.

„Мога да кажа веднага кои са политическите сили, с които категорично не можем да седнем на разговори с тях. Не можем да седнем на разговори с хора, които искат гей браковете да променят българското семейство, защото за нас то продължава да бъде семейство между мъж, жена и техните деца. Не можем да седнем на разговори с хора, които искат безусловна подкрепа за Македония към днешна дата и не приемат възможността България да защити собствения си национален интерес. Готови са да продадат българския национален интерес за два гласа повече. С такива политически сили нямаме място на една маса“, категоричен беше политикът от ВМРО.

Видяхме в тази кампания, че много хора от различни политически сили не разказват какво са направили и какво ще направят, а колко са лоши другите, за да не се виждат калните петна по техните собствени дрехи, отбеляза още Сиди. Заради това ВМРО излезе със законопроект, който наказва политиците с 4 г. затвор и до 15 000 лв. глоба за разпространяване на фалшиви новини и клевети. Това е една идея за много по-строг контрол на фалшивите новини, знаете, че имахме проект, който, за съжаление, не мина, припомни кандидат-депутатът на ВМРО.

В отговор на въпроса ВМРО кого ще избере за коалиционен партньор, ГЕРБ или БСП, той заяви: „По-логично е с ГЕРБ, за да продължим направеното през тези четири години. С БСП – трудна коалиция, но не невъзможна. Само че при БСП има един друг проблем по отношение на Македония – в Европа правят едно, а в България правят друго. Много труден ще е този разговор.“

Кризата с коронавируса в момента се управлява предизборно и на база на обществения натиск, смята Сиди. „Виждаме, че мерките, които се взимат сутрин, са едни, вечер са други, това не е правилно по отношение на бизнеса. Правителството е в дълг към бизнеса“, заяви той.

Сиди повтори, че ВМРО залага на доходи, семейство и сигурност.

„По тези три теми имаме опита назад с повишаване на доходите – на учителите, на държавните служители, на медиците. По отношение на пенсиите успяхме да постигнем 300 лв. минимална пенсия. По отношение на семейството – 450 лв. за всяко българско дете, които остават в семейството през данъчни облекчения“, каза той.

Представителят на ВМРО обяви, че битката на партията оттук нататък ще е да увеличи парите за майчинство и да повиши доходите като цяло.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още