Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Сиди: Не може да се говори за отлагане на изборите

Политика

Александър Сиди: Не може да се говори за отлагане на изборите

Александър Сиди: Не може да се говори за отлагане на изборите - Tribune.bg
Снимка:

Голяма част от хората така и не разбраха, че мерките се налагат, за да се спасят човешки животи

Не може да се говори за отлагане на изборите. Обществото е толкова поляризирано по тази тема, не вярвам да се стигне до такъв сценарий, каза пред БНР Александър Сиди, депутат от ВМРО и Обединени патриоти.

Хората са уморени от мерките – не само в България, в целия свят, посочи той.

Голяма част от хората така и не разбраха, че управляващите и здравните власти не налагат тези мерки, за да им е гадно на хората, а за да се спасят човешки животи, подчерта той.

Мерките се подкопават месеци наред, включително от президента, включително от опозицията, смята Александър Сиди. „И сега, последните седмици, преди лидерът на БСП да намери веднага място в болница, допреди това нейните депутати демонстративно не носеха маски", посочи той.

„Със сигурност мерките на правителството не са достатъчни, но със сигурност това е всичко, с което разполага държавата в момента“, коментира Сиди по повод мерките в подкрепа на бизнеса и пострадалите от коронакризата. „Това са мерките, които до момента може да намери правителството“, допълни той.

Има ли риск да се вземат много кредити и след това да не могат да се върнат в контекста на законопроекта за неплатежоспособността на физическите лица?

„Надявам се, че пандемията няма да продължи 5 години, колкото е срокът“, посочи Александър Сиди. По думите му така длъжниците няма да могат да се позовават на пандемията като причина да не успеят да изплатят задълженията си към кредиторите.

Във връзка с конспиративните теории за COVID-19 Сиди припомни още, че преди две години са предлагали закон за фалшивите новини, който е предвиждал санкции за сайтовете, разпространяващи такива, но по думите му явно обществото още не е узряло за това.

„ГЕРБ очевидно не искат справяне с дълговото робство, с фалшивите новини, с доброволството в МВР. Ние с 21 народни представители не можем да прокараме сами тези промени. Това, което ние можем да направим, е да го слагаме на масата всеки ден“, заяви Александър Сиди.


 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати