Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Симов: БСП да размрази отношенията с Радев и да търси мир с останалите леви формации

Политика

Александър Симов: БСП да размрази отношенията с Радев и да търси мир с останалите леви формации

Александър Симов: БСП да размрази отношенията с Радев и да търси мир с останалите леви формации - Tribune.bg
Снимка:

БСП се нуждае от мир и трябва да затвори всички фронтове срещу останалите леви формации. Това мнение изрази пред БНР журналистът Александър Симов, член на Националния съвет на БСП и на градската организация на партията.

БСП ще даде ясни знаци за размразяване на отношенията си и с президента, подсказа той.

БСП ще предложи добронамерен разговор на всички формации вляво, обяви Симов. По думите му, обикновените социалисти се оттеглят от гласуване, защото не разбират защо левицата е разпарчетосана и си е отворила толкова фронтове.

Относно групите на червените барони, либералното крило, фракцията, която иска да колаборира с Румен Радев, журналистът заяви, че "битката с червените олигарси е спечелена" и те нямат думата в БСП.

Журналистът посочи, че опитът всички групи да бъдат скарани една с друга е довел до историческо дъно – под 10% на парламентарни избори.

Нито един аргумент в отговор на въпроса "защо воювате с президента" не хваща почва, изтъкна Александър Симов. Той самият няма обяснение за началото на конфликта между Нинова и Радев и нарече това противопоставяне "една от мистериите в българския преход".

"Крайно време да разберем, че този фронт трябва да бъде затворен. Трябва да затворим фронтовите си линии в лявото пространство."

Корнелия Нинова не е жертва на БСП, категоричен е Симов, който открива "такава патетика в медиите".

"Не е имало опит за преврат, Нощ на дългите ножове на "Позитано", подчерта журналистът в предаването "Политически НЕкоректно"

Опитът за истеризация на процеса е нелогичен. Истеризацията идва от близки до Нинова, най-вече от Калоян Методиев, изрази позиция той.

"Корнелия Нинова внесе свежа струйка в БСП, когато стана председател. Беше начин БСП да бъде стегната, събрана като партия", отчита Симов. Според него проблемът е дошъл, когато в ролята си на лидер тя е станала опозиция на самата себе си отпреди няколко години.

Като организационен проблем на тези избори журналистът очерта появата на Калоян Методиев в листите от гражданската квота и критикува избора на Нинова от коя листа да влезе в парламента, така че да освободи пътя на Методиев да стане депутат.

Досега Корнелия Нинова системно е влизала от София, а начинът, по който Методиев е влязъл в листите – "зад гърба на абсолютно цялата партия, е недопустим", коментира Александър Симов.

"Калоян Методиев е сбъркал своята кариера. Това въображение трябва да се занимава с литература, не с политика", добави той. Според него Методиев би бил майстор на "политически трилъри".

"Калоян Методиев е симптомът за болестта, която тресе БСП през последните години."

Във връзка с хипотезата човек отвън да оглави БСП, например Илияна Йотова, Симов коментира, че "БСП трябва да започне да мисли за цялото съзвездие от алтернативи, които има".

"Към момента никой не е отрязал Корнелия Нинова от потенциалното състезание. Никой не се е опитвал да води война срещу нея. Корнелия Нинова ако се яви, в името на какво ще се яви? Крайно време е някой да вкара нов стил и смисъл в партията."

Симов не смята, че президентски проект може да съсипе БСП, ако тя започне още сега да работи с левите формации, с които от години воюва.

"Разединени ще ни бият много", предупреди той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати