Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Симов: Санкциите по "Магнитски" започват да стават абсурдни

Политика

Александър Симов: Санкциите по "Магнитски" започват да стават абсурдни

Александър Симов: Санкциите по Магнитски започват да стават абсурдни - Tribune.bg
Снимка:

"Санкциите по списъка „Магнитски“ започват да се превръщат в абсурдни, защото първият път посочваме един олигарх, известен на всички ни – Делян Пеевски. Но някой даде ли доказателства срещу него, за да може прокуратура и другите органи да си свършат работата? Не". Така Александър Симов от БСП коментира пред Euronews Bulgaria наказанията по глобалния закон "Магнитски" и посочените в него имена на четирима представители на левицата. 

Според Симов - Румен Овчаров, Иван Генов и Александър Николов (бивши директори на АЕЦ "Козлодуй"), винаги са "защитавали националните ни интереси в областта на енергетиката. Дайте да бъдем честни за какво са тези санкции в ядрената енергетика – идеята е да се изтласка всякаква възможност за каквито и да е контакти в енергийната сфера с Русия. Докато ги няма доказателствата, твърдя, че тези санкции са подигравка с българския народ", заяви Симов.

Запитан защо в БСП не са се разграничили от Румен Овчаров, Симов отговори: 

Защото не виждаме причина да го правим. Списъкът „Магнитски“ не е някакъв библейски скрижал, „Има ли доказателства? Забелязах обвинения. Смятам, че американската държава, ако ни уважава като партньор и ни смята за достоен партньор, трябва да доказателства за всички тези неща. В противен случай и аз мога да кажа, че шефът на Държавния департамен е извънземно под прикритие. Но няма как да го докажа, нали разбирате? Когато се спускат подобни обвинения, трябва да има доказателства.

Александър Симов коментира и процесите в левицата и изключените 13 социалисти в събота. "Подкрепих изключването на 13-те членове на БСП, защото тези хора се опитаха да направят изключително грозна „сценка“, която противоречи на всяка идея за свободомислие. Те блокираха трубината на конгреса по недопустим начин. Никой никога не си е позволялавл да блокира трибуната. В крайна сметка, ако БСП беше не реагирала, то на следващия конгрес нямаше да водим идеологически спорове, просто ще си хвърлим един хубав бой", каза Симов.

Последните няколко вота БСП не се представя добре на изборите, призна Симов. „Но кажете ми как да се представим добре, след като в БСП съществуват хора, които не са робитили за партията?! Забъркването на партията в постояненс скандал, перманентна драма и то от хора, които работиха за други политически партии, как да стане?", заяви още бившият депутат.

Според него "някои хора не можаха да разберат за себе си, че в партията има едно настроение, а те са изразители на друго. Някои хора направиха политическа кариера от това да плюят собствената си партия по тв студия, покажете ми друга партия, която да го прави".

"Имаме шансове на парламентарните избори да се представим по-добре", смята Симов, но отказа да прави прогнози какво ще последва за левицата, ако все пак резултатът за нея не е толкова добър. Имаме какво да кажем на избирателите си, смята той. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети