Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Симов: Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад

Политика

Александър Симов: Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад

Александър Симов: Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад - Tribune.bg
Снимка:

Важно е да се търси обединение на левите гласове, смята червеното острие

Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а е знак за политическа сила, коментира пред БНТ Александър Симов – член на Националния съвет на БСП. По повод избора на нов Национален предизборен щаб на левицата за предстоящите парламентарни избори на 11 юли червеното остри посочи, че нищо драматично не се е случило.

„Да, в БСП има различия и те си личат. Даже те често получават такова медийно осветяване, че в един момент се създава усещането, че сякаш БСП се разпада по своите шевове, не смятам, че това е вярно“, изтъкна Симов и поде, че БСП се намира в по-добра кондиция в момента. Според него изборите на 4 април са били парадоксални в много отношения.

„Това бяха избори, на които малко се говореше за политика и общо взето спечелиха партиите, които мълчаха. Надявам се изборите на 11 юли да са точно обратното. Защото 45-ият парламент с неговия кратък, буреносен и екзотичен живот всъщност постави отново някои политически въпроси и проблеми, на които трябва да се търсят конкретни решения“, увери Симов. Той не смята, че следващата кампания някой може да мине с мълчание. По думите му доста социалисти са променили отношението си към партията „Има такъв народ".

„Те бяха феноменът на предишните избори. Искам да видя от тях конкретика, ангажимент, наистина поемане на отговорност, защото до момента тяхното поведение разочарова“, категоричен е социалистът. Той сравни отказа за съставяне на правителство от втората и третата политическа сила, избрана от президента да получи на мандат.

„Разликата между отказа на БСП да състави правителство и отказа на „Има такъв народ" е, че те избягаха от отговорност. Отказът на БСП беше бърз и мотивиран, за да можем да лишим България от възможността Бойко Борисов да остане на власт. Те се изплашиха от носенето на отговорност", обясни Симов. Според него БСП иска, може да управлява и ще се бори за доверието на избирателите.

„Тепърва ще уточняваме кампанията и посланията. Предстоят ни още две заседания на Националния съвет за определяне на водачите на листи и за определяне на целия състав на листите. Ще уточним и своите послания“, посочи Александър Симов. За него е важно да се търси обединение на левите гласове без опит някой да наложи своите идеи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати