Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Симов за ИТН: Избирателите им не са гласували за тотална приватизация и орязване на социални помощи

Политика

Александър Симов за ИТН: Избирателите им не са гласували за тотална приватизация и орязване на социални помощи

Александър Симов за ИТН: Избирателите им не са гласували за тотална приватизация и орязване на социални помощи - Tribune.bg
Снимка:

„БСП беше твърде заета с вътрешните си проблеми и в резултат на това изтърва обществените процеси. Ако сега отново се вплетем в същата ситуация, ще бъде много вредно за нас. Отговорности ще се носят, но най-важно е анализът за това защо загубихме да е правилен и точен, и всеки да понесе своята отговорност, а не да си измиваме ръцете с един универсален виновник. БСП е достатъчно демократична партия, предстои и Национален съвет“ Това заяви депутатът от БСП Александър Симов пред Нова телевизия. Той допълни, че БСП се е намирала в уникална ситуация, тъй като 4 години е била подложена на неистов и яростен медиен огън.

Според Симов, Нинова не трябва да подава оставка, защото е започнала редица от реформи, които трябва да бъдат довършени.

По думите на социалистът едно арогантно поведение с друго и от джипа, с това да се управлява през екрана на телевизора. „Нито един от гласувалите за ИТН не е гласувал за Николай Василев, а самият той да предложи план за реформи, който е толкова крайно десен, че според мен и голяма част от дясно мислещите го отхвърлят. Това е последното нещо, от което България има нужда в момента“, коментира Симов.

„Ръководството на ИТН изкарва от прахта една фигура от виновното минало на българския преход и той се обяви за реформатор, предлагайки токсични идеи“, каза още той.

Александър Симов изрази опасения, че пресконференцията на “Има такъв народ“ е целяла следното: „Те жертваха кандидат-премиера си само и само, за да спасят проектопрограмата, а точно тя е големият проблем на фигурата Николай Василев.“

Симов е убеден, че ще има нов кабинет, но със същите идеи. „Тези идеи представляват не промяна, а подмяна на вота за ИТН. Избирателите им не са гласували за повече дясна политика, за тотална приватизация, за орязване на социални помощи, и за това да не се спомене никаква дума за политика в здравеопазването, за нарастване на доходите, за повече социални облекчения, за нарастване на пенсиите“, каза още той.

Друг голям проблем според Александър Симов, е че “Има такъв народ“ отказват да влязат в диалог. „Тяхно право е да не искат да комуникират с нас, но не виждам да го правят нито с “Демократична България“, нито с “Изправи се! Мутри, вън“ и тази хипотезата, че има партии на протеста, се оказа лъжлива“, каза още той. 

Според него Слави Трифонов и компания при обявяването на следващия премиер дължат на хората да кажат какви наистина са приоритетите, както и какво мислят по големите теми като съдебната реформа и за здравеопазването.

„В 45-ия парламент отсъстваше диалог и затова той се разпадна толкова бързо. Нито една партия не говореше с останалите, въпреки нашия опит да влезем в някъкъв режим на диалог. Ако продължим така, то новите предсрочни избори са неизбежни“, смята Симов, който не предполага много дълъг живот и на 46-ия парламент.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати