Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Томов: Стартът на мощната корупция започна през 2001-2002 г.

Политика

Александър Томов: Стартът на мощната корупция започна през 2001-2002 г.

Александър Томов: Стартът на мощната корупция започна през 2001-2002 г. - Tribune.bg
Снимка:

„Всички замазват проблемите, кажете какво е било“, призова Томов

Санкциите на САЩ към 6 български граждани по закона „Магнитски“ не са само за тях, става дума за цялата политическа система. Това каза в „Денят започва“ по БНТ лидерът на Движение „Заедно за промяна“ Александър Томов.

„Ударени са с предупреждение, косвено макар, всички партии на статуквото - и БСП, и ДПС, и ВМРО, и ГЕРБ“, подчерта той.

„Има тежки корупционни скандали, които са просто замазани, прикрити и по този начин не може да се продължава. Стартът на тази мощна корупция започна още през 2001-2002 година“, подчерта Томов.

Той посочи като пример случаят КТБ – „колосална корупция с политическо участие, но политици виновни няма“.

„По предварителна информация, която имам следва през юли доклад на ЕК за нашата страна, който ще е тежък, неприятен. Комисията на ЕП взе решение специално да направи делегация за България - това означава, че сме нарочени за корумпирана страна. А това означава по-малко инвестиции, недоверие към страната“, отбеляза Томов.

И беше категоричен, че големият проблем не е в олигарсите, а в политиците, които позволяват такава система да съществува. „Олигарсите са външният вид и системата се променя с нова власт. Борисов каза, че е допуснал грешки, но не каза какви“, уточни Томов и допълни, че има големи сделки, които са замазани. 

„Грешките на Борисов, които той не призна пред нацията, са срастване на властта с крупни олигарси, това, което става в ББР е корупция, сделката с Булгартабак, КТБ, Кремиковци също е замазана сделка от тези, които прибраха 100 милиона и го фалираха предумишлено“, подчерта Александър Томов.

Той каза, че според него корупцията е започнала след и по време на Симеон Сакскобурготски. Томов обясни, че ще участва в изборите и заяви, че „не е честно да има лидери, които дърпат отзад конците и не поемат отговорност“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати