Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Йорданов и Илия Лазаров са кандидатите на СДС за евродепутати (ОБНОВЕНА)

Политика

Александър Йорданов и Илия Лазаров са кандидатите на СДС за евродепутати (ОБНОВЕНА)

Александър Йорданов и Илия Лазаров са кандидатите на СДС за евродепутати (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Нашите структури ще работят еднакво за всички кандидати в листата, категоричен беше Борисов

Александър Йорданов и Илия Лазаров са предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите избори за Европейски парламент. Това съобщи председателят на СДС Румен Христов, който проведе среща с ръководството на ГЕРБ.

В общата листа на ГЕРБ и СДС са включени двама кандидати, като единият е на 6-то място. Там ще е името на Александър Йорданов. „Председател на парламентарната група на СДС в 36-то Народно събрание, председател на Комисията по външна политика, председател на парламента, посланик в Полша, Естония, Литва и Латвия, посланик в Македония. Знакова фигура за СДС. Знаете неговите прословути фрази: „Демокрацията победи с малко, но завинаги“ и „Днес е един хубав ден за българската демокрация“. Аз смятам, че днес наистина е един хубав ден за българската демокрация“, коментира Румен Христов.

„На последно място, символично е главният секретар на СДС Илия Лазаров, който така ще бута листата, ако мога така да се изразя“, допълни Христов.

Румен Христов уточни, че СДС е имал 15 номинации, като трима души са се отказали, а именно той самият, соченият за сигурен кандидат Владимир Кисьов и заместникът на Румен Христов – Теодор Петков.

„Много съжалявам, че Владо Кисьов си е направил отвод, тъй като много години сме работили с него, но не се бъркаме в работата на СДС. Това, което са номинирали, ние сме го одобрили, така че сега съвместно да се борим за един по-добър резултат. Мисля, че Александър Йорданов е един действително знаков човек от СДС, но ние можем да гарантираме, че нашите кандидати, нашите структури ще работят еднакво добре за всички кандидати, които са в листата. Такива номера, каквито си правеха в наши сестрински партии с преференциите, ние няма да допускаме. Така ще бъдат инструктирани структурите“, категоричен беше премиерът Бойко Борисов.

Двете партии подписаха и политическо споразумение за общото си явяване на предстоящите избори за Европейски парламент.

Споразумението гласи: В отговор на новите предизвикателства пред Европейския съюз и призивът за единство на председателя на ЕНП г-н Джозеф Дол, политическа партия ГЕРБ и политическа партия СДС се споразумяха да участват с единна листа на предстоящите Европейски избори на 26 май 2019 година. Нашата непосредствена цел е да изпратим максимален брой депутати от България в ЕНП, която за нас е гарант за съхраняването на духа и ценностите на Европа.

В политическо споразумение СДС и ГЕРБ се обединяват около следното: Избраните евродепутати от общата листа да поемат категоричен ангажимент, че през целия си мандат ще бъдат част от парламентарната група на ЕНП в ЕП, в листата да има двама представители на СДС, като единият от тях на шесто място, върху предизборните материали да присъстват символите, наименованието на политическите партии – ГЕРБ, СДС и ЕНП, обясни Цветан Цветанов.

„Обединяваме се около решението нашите избраници да работят за приемането на България в Шенген и Еврозоната, както и против „Европа на две скорости“ и всякакви разделителни линии между държавите-членки на ЕС“, подчерта Цветан Цветанов.

Автор: Андреа Драганова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети