Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Йорданов: Наблюдаваме тотален хаос, вината е на партиите на протеста

Политика

Александър Йорданов: Наблюдаваме тотален хаос, вината е на партиите на протеста

Александър Йорданов: Наблюдаваме тотален хаос, вината е на партиите на протеста - Tribune.bg
Снимка:

„Наблюдаваме тотален хаос, неразбории, дестабилизация, всички политолози и социолози признават, че страната е в политическа криза. Щом е така нормално е да си зададем въпроса „Чия е вината“. Вината е в партиите на протеста и подкрепящата ги Българска социалистическа партия. Това заяви евродепутатът Александър Йорданов в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

На въпрос на водещия кой е най-изнервеният в България, евродепутатът заяви, че той самият е най-изнервен на „бесовщината“ в политиката в България. БСП в България от 30 години е символ на антипромяната и това е тревожното, това ме безпокои като гражданин.

„Кога комунистите станаха топ бизнесмени, кога довчера лъжеха народа, че всички трябва да бъдат равни и изведнъж те се оказаха баш олигарите. Тези, които днес конструират правителство са участниците в политическото задкулисие. Това са се хора от яки комунистически номенклатурни фамилии в миналото и от кадри на бившата ДС. Тези хора ще управляват България. А този човек - Николай Пламенов или Пламен Николов, няма значение - той ще стои като Мишустин (руският премиер, бел.ред.) Но на всички е ясно, че Путин управлява, а не Мишустин", коментира Йорданов.

„От европейска гледна точка ние допуснахме една стратегическа грешка за нашата държава - допуснахме в българската политика да влязат т.н. популистки партии. Популизмът е убийствен за развитието на една държава, която и да е тя. Това е явление, което дава шанс на посредствеността и се носи по лекото течение - искали хората нещо, дайте да удовлетворим това, дайте да удовлетворим онова. Така беше при Жан Виденов - популизъм, популизъм и се стигна до сриване на държавата“, каза Йорданов.

Той е на мнение, че на този популизъм няма да се вържат поне Демократична България, защото БСП са си по принцип популистка партия – „Аз си мислех, че партиите в Демократична България няма да се вържат на въдицата на партии като ИТН и особено пък на Мая Манолова, която е супер популистка“, заяви евродепутатът.

Според него и ДБ са се плъзнали по тази наклонена плоскост на популизма. „Обръщам внимание, че това ще бъде коалиционно правителство, макар че всички казват, че няма да подписват коалиция, споразумение и т.н. Как след това тези, които сега ще подкрепят правителството, ще се измъкват по терлици и в един момент всички ще станат опозиция на това правителство. ГЕРБ-СДС трябва да бъдат опозиция на това правителство от първия ден“, препоръча Александър Йорданов.

По темата с коментара на Стефан Софиянски, че най-хубавото на тези избори било, че „ГЕРБ станала мръсна дума“, евродепутатът заяви:

Не искам да коментирам г-н Софиянски, защото има други граждани в България, които казват, че най-мръсна дума е станал Васил Божков. А Софиянски е сроден с Васил Божков. И така вече се навлиза в зоната на неприличието, на език на омразата, което няма нищо общо с европейските ценности. Добре е в тази ситуация Стефан Софиянски да замълчи, не защото няма какво да каже. Той има много какво да разкаже - на следствие, на прокуратура, защото реално негов близък е подсъдим и се издирва с международна заповед“, обясни Йорданов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети