Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Йорданов: Радев не защитава Мадуро, а руската позиция за Мадуро

Политика

Александър Йорданов: Радев не защитава Мадуро, а руската позиция за Мадуро

Снимка:

Русия се намесва при издигане на кандидатурата на Румен Радев

"Русия се намесва постоянно в нашите избори. Има намеса при издигане на кандидатурата на Румен Радев. Това го говори бивш шеф на разузнавателен институт в Русия- генерал Леонид Решетников. Говори го пред български медии. Той казва- Да. С Нинова е имало среща. Обсъждали. Той дори очертал профила на бъдещия кандидат.

От момента, в който е избран за президент, Румен Радев последователно защитава проруски позиции. От тезата сваляне на санкциите, до подкрепата за венецуелския диктатор Мадуро. Радев не защитава Мадуро, а руската позиция за Мадуро. Това трябва да се каже много ясно." Това заяви Александър Йорданов пред NOVA телевизия.

Той коментира и разрастването на случая "Скрипал" към България и подозрението, че участник в отравянето на Скрипал на британска територия има връзка с отравянето на българския оръжеен бизнесмен Емилиян Гебрев през 2015 г.

"Всъщност става дума за лице, което британските служби са фиксирали, че присъства по време на опита за убийство на семейство Скрипал в Солсбъри заедно с други двама руски граждани, които вече са установени кои са те, защото и двамата са били с фалшиви имена. Третото лице обаче, което е било също с фалшиво име, се оказва, че по време на опита за убийство на Емилиян Гебрев в България“,обясни Йорданов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още