Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Йорданов: Слаби политици доведоха до разпадането на дясното

Политика

Александър Йорданов: Слаби политици доведоха до разпадането на дясното

Александър Йорданов: Слаби политици доведоха до разпадането на дясното - Tribune.bg
Снимка:

„СДС не е спомен. В момента е политическа реалност“. Това каза пред БНР евродепутатът Александър Йорданов. На 7 декември се навършват 31 години от учредяването на СДС.

По думите му Съюзът е преминал през същата съдба, през която са минали всички демократични партии, коалиции и движения, създадени в бившите социалистически страни след старта на промените.

„Нормално е една политическа партия да има своите върхове и своите низини. Главната причина да има срив в СДС е, че през 1997 година широката сила, която обединяваше всички демократично мислещи хора, това широко ветрило, което покриваше целия политически спектър в България, нашата представа беше, че след години, когато в България ще има демокрация, от тези партии ще се родят нормалните демократични партии, които ще управляват страната. Това обаче не се случи. Една е важната причина - когато председател на коалицията СДС стана Иван Костов, той реши да я трансформира в единоначална административна командна партия. Така той повтори модела на бившата комунистическа партия, която беше отвратила хората. От 2001 година до днес нито СДС, нито партиите, които се нароиха, не успяха да спечелят избори“.

„Проблемът беше в егоизма, нарцисизма, вманиачаването, че от една личност зависи всичко. Второ, превръщането на всички партии, които се появиха, във врагове. Тази политика се продължава и днес от партии, които излязоха от СДС, както е „Демократична България“... Според всички социолози единствената партия, която може да победи БСП, е политическа партия ГЕРБ... От началото каузата на СДС е БСП да не управлява България, защото всяко управление на БСП води нашата страна до катастрофа“, допълни Йорданов.

Според евродепутата „абсолютно вманиачили се слаби политици доведоха до разпадането на дясното в България“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (16)

Тартаковер О, хо хо хоооо.... Слушах го този дърт и вече съвсем ясно мозъчно изветрял логорейник. Беше в предаването "Некоректно" със Силвия Великова. Отдавна исках да проследя нещо от това предаване, но днес за първи път имах шанс да чуя малко нещо и то беше точно разговора с този човек, очевидно вече със силни мозъчни проблеми. Водещата, видимо твърде интелигентна и подготвена жена се забавляваше с евродепутата и се опитваше да му зададе въпроси, но той беше преминал единствено на предаване и не чуваше нищо от тях. Твърде глуповат човек, обзет от старческа бъбривост и логорея, това е срам за държавата ни да има такива представители в Европа. Освен това от кратката възможност на Великова да го попита нещо, се разбра че той не върши нищо в Европарламента, не взима участие в дебати, взема си само крупната заплата.
Ако бяхме общност от нормални хора, бихме почувствали силно неудобство от такива хора. Надявам се след изборите да станем.
06.12.2020 14:29 / Отговор
. . . Таракане, странно защо не се срамуваш от Изцъкленото Ленче ,и всякакви назначени там руски копои, които заедно с Рада /с онзи прякор/ станаха за резил в стремежа си да злепоставят България в ЕП, а си тръгнал на "умен" да се правиш ? Недей Бе, и без това е известно на аудиторията какво ще напишеш! Евтин си!
06.12.2020 14:57
анализатор Ще станете , особено во главе с "лидери " като "генералчето " Атанасов и Бойкикев ! Особено след като припознаха Нинова , Манолова , Копейкин , ОТРОВНИТЕ , БОЕЦ , АТАКА и други маргинали за съюзници в обречената на провал "битка " с ГЕРБ !" Надявай се Минке , бачо ти Кольо да дойде , армаган да ти донесе !"
06.12.2020 15:03
Бай Гроздан Армагана, Минке, ще бъде едноок сом с дисаги - днеска е Никулден – да ти е сладко, Тараторчо!
06.12.2020 15:11
ЖЪЛТА КНИЖКА....... ЧЕРВЕН ПОМИЯР.......... ТАРТАКОВЕР......................................................... ДЕГРАДАЦИЯ...........
NO COMMENT...........
06.12.2020 22:49
Боряна Гечева Той изобщо нито е изветрял, нито е глупав. Напротив, точно така беше, както го описва. Е, на тебе ти плащат да харесваш Костов, Малкия генерал и Радан Кънев. Може да го правиш и безплатно, но не вярвам, защото всеки ден си тук. И разбира се, повтаряш грешката на Костов като партиен водач!
07.12.2020 09:42
Karabas Barabas Доцент Кънев и професор Костов накараха да се изприщят от яд и мъка всички световни политици, които не могат да спрат да си скубят косите от мъка, понеже не са могли да направят подобно политическо откритие – как от 52,8% електорална подкрепа се стига до 0,8%. Сън не ги хваща, че едни умни, па и красиви българи ги изпревариха, но както каза един мъдър японски политик – Мисекачи Накуро – „Когато боговете дават, не питат от коя народност си!“. Светът вече няма да е същия, признават всички и се надпреварват да канят двамата на лекции, турнета, симпозиуми, конгреси, конференции и други подобни мероприятия. Както обаче благоволиха да споделят двамата корифеи на политическите науки: „Сега няма да ги огрее, ние имаме задача първо България да спасим!”. Доцент Кънев любезно допълни: „Освен това аз имам много задачи на брюкселските павета през деня и в храсталаците зад европарламента - през нощта! Още ми търнѝ халката!”.
06.12.2020 14:39 / Отговор
Тартаковер Умни коментиращи тук познават какво ще напиша, поздравявам ги. Така е като прочетеш интелигентен коментар, чувстваш се някак възроден. Дори единият цитира мъдри японски политици. А аз мислех, че в житейско-интелектуалното си развитие са стигнали само до управление на булдозер. За да вляза в техния интелектуален стил също ще цитирам един японски мислител : " Когато под шапката има вакуум, коментарите ти са твърде издайнически"- Фанети Мазакура.
06.12.2020 15:12 / Отговор
. . . Таракане , виждам че те тресе интелектуално разстройство! Все повече ми напомняше един от хранениците на Позитанската Кукувица ..Сашето Симов! Той непрекъснато го тресе едно гейско самодоволство, и просто блика възторг от собствената му интелектуално празнословие! Човек две приказки може да каже, ама да са на място! И си далеч от капацитета на Александър Йорданов, пък си и евтин!
06.12.2020 15:35
НИНА И самият Йорданов е сред тия слаби, та вехти политици!
06.12.2020 15:20 / Отговор
Ха ха, Тараканчо бил"тествал"! Какво тестваш бе идиот, щом не те дразнят Рада Дълбоката и КГБ-ските помияри в ЕП, ти отдавна си загубил усещането за реалност, камо ли за капка съпричастност или патриотизъм! Увреден мозък, който ръси словесна полюция, и самозадоволява собственото си его! Тъпо парче!
06.12.2020 16:39
така е Ако говори за агент Буда е прав, но той е ляв популист. А пък Ал.Йорданов е царя на фалшивите новини, типична герберска калинка.
06.12.2020 15:38 / Отговор
Ха, ха! Елементарни жалки платени лиляво-червени тролчета.
Получени при просто делене на капацитета им Тартаковерчо...
06.12.2020 15:58
Тартаковер Да, де. Ама моите коментари са интересни, забавни, четат се и предизвикват емоции, нали? Не скучната тъпня, която се излива на конвейер от празните гербаджийски мозъчни инвалиди. Бих се зарадвал ако прочета нещо различно, нещо което, казано на шахматен език да върви с един ход преди мене. С удоволствие ще поздравя такъв опонент. Но няма! "Таракан", "едноок сом с дисаги", "онаниращ шахматист", халката, калиброване и т.н разни творения на сварени на каша мозъци. Боко добре познава простащината на своите фенове, на тях разчита отново да го монтират и доограби държавата. Вярвам(по-скоро искам да вярвам), че има и умни гербаджии, но тук категорично ги няма. Аз с моите коментари само ги тествам, а резултата се вижда кристално ясно.
Сега, в периода на тестванията, ето още един съвет към писачите тук : Тествайте се при психиатър за психични отклонения. Ако резултатът е отрицателен, успокойте се ! Просто сте глупави.
06.12.2020 16:23
Джедай Тотю Тараторчо, а кои са умните, цървулче гуреливо, а? Тези, дето замеряха министерския съвет с яйца, домати, памперси, риба и свински уши ли? Или тези, които издигаха бесилки по улиците, разстилаха черни чували за трупове пред къщите на хората, влачеха ковчези и горяха маски? Или, може би, тези, дето бодяха вуду-кукли и правеха магии на Баце да умре, пък той си отиде бай Любен Гоцев? Или пък тези, дето след всички избори дишат победоносно прахоляка на Баце? Кажи, пръдльо смотан, какво само пърдиш заплашително?
06.12.2020 16:41
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети