Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александров: Познавам хора от протестите, които сега са засрамени от действията си

Политика

Александров: Познавам хора от протестите, които сега са засрамени от действията си

Александров: Познавам хора от протестите, които сега са засрамени от действията си - Tribune.bg

Трябва да похвалим властите за мерките, коментира Димитър Ганев

„Един от големите успехи е, че Борисов даде вярна интерпретация на това, което се случва – той успя да се държи с хората, които му искаха оставката, хвърляха яйца, заплашваха и т.н., точно като с деца, които са се развилнели и трябва да бъдат оставени да се налудуват. И това се оказва вярна интерпретация, защото голяма част от тези хора се успокоиха, а някои от тях, които познавам лично, са леко засрамени от непристойните и в някакъв смисъл некрасиви жестове, на които се отдадоха.“ Така социалният антрохолог Харалан Александров коментира пред bTV протестите от лятото.

Колкото и мрачна да ни се струва 2020 г., според Димитър Ганев излизаме от годината с положителни новини.

„Приключихме с втората вълна в България. Данните, които виждаме в първите дни, са особено оптимистични. Трябва да похвалим властите, защото нашите съседи, като Гърция например, не могат да се похвалят със същото. Напротив – затягат мерките. Втората добра новина е, че с добра организация една държава като Израел успя да ваксинира 1 млн. души само в рамките на няколко седмици и е дала заявка, че до края на февруари ще успее да ваксинира над 80% от населението“, коментира Ганев.

А според Харалан Александров наложените от правителството мерки по време на пандемията миналата година са провокирали „тежко инфантилно поведение от отделни индивиди и цели групи“.

Той посочи още, че ще бъде интересно как ще се развие ситуацията с Мая Манолова и Отровното трио.

"Усещането ми е, че това бе малко спасителен ход. Сигурно е, че те заложиха на оставка и вдигнаха много високо летвата на моралните изисквания. Даде се шанс страстите да се нажежат. Сега политическата ситуация се нормализира и много хора са разочаровани. Трудно е положението за хора, които са ударили тъпана. Политиката е изкуство на компромиса. Ние влизаме в нормалността и в този смисъл радикалната позиция е губеща", коментира още Харалан Александров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (30)

ФИЛИП ГЕОРГИЕВ В "НАЛИВНОТО" АГРГАТНО СЪСТОЯНИЕ В КОЕТО СЕ НАМИРА ОБЩЕСТВОТО И В ЖЕЛИРАНОТО ТАКОВА В КОЕТО СЕ НАМИРА ДЪРЖАВАТА, РАДИКАЛНАТА ПОЗИЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ГУБЕЩА ПРОСТО ЗАЩОТО ТЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА НОРМАЛНА И МОРАЛНА КОЯТО МОЖЕ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТОЯВАНА. БОРИСОВ И КЛИКАТА МУ НАРИЧАХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ "ИЗМЕТ". КРИЕШЕ СЕ ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ И ПЕТ МЕСЕЦА НЕ ВЛИЗАШЕ В СОФИЯ. И ТОВА Е ОТ СТРАХ. СТРАХ ОТ ОБВИНЕНИЯ, ВЪЗМЕЗДИЕ И ЛИНЧ ДОРИ. "БАЙ ГАНЬО" Е СТРАХЛИВЕЦ ПО ПРЕЗУМЦИЯ. ТОВА БЕШЕ И Е НЕИСТОВ СТРАХ, А НЕ ДЪРЖАНЕ "ТОЧНО КАТО С ДЕЦА". ДЕЙСТВИЯТА НА ЖАНДАРМЕРИЯТА С ДЕЦАТА "ТОЧНО КАТО С ДЕЦА" ЛИ Е. ГУБЕЩА Е ПОЗИЦИЯТА НА ТАКИВА ПЛУЖЕЦИ КАТО ХАРАЛАН.
03.01.2021 12:03 / Отговор
50лв+ колкото и да се опитват да омаловажат брилянтните ходове на Б. Борисов имат много здраве от 2-милиона пенсионери!!!!!!
03.01.2021 12:16
Фен на Харалан,който разбута комунистическия кошер отново! Фифи,ти братко си изгубен някъде около 75,76 година на миналия век ! Страх,линч,морал!Това са хватки на социалистическата диктатура,а линча беше народен съд ! Психиатрите не са всемогъщи,но може би ще облекчат твоето състояние!
03.01.2021 12:50
Филип Георгиев е меко азано ГЛУПАК !
03.01.2021 13:18
МУТРИТЕ:Р. РАДЕВ, МАЯ МАНОЛОВА, К. НИНОВА, В. БОЖКОВ, БОБОКОВИ,............................ ВИНАГИ ЩЕ ИМАТ ДИАМЕТРАЛНО РАЗЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ СЪС РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРОФИЛИ........
ЗАТОВА ЩЕ БЪДАТ ИЗРИТАНИ ОТ ХОРАТА, ЦЕНЯЩИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ И ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ......
03.01.2021 13:41
Furlata Главните букви са вик за помощ, в добрия случай, или опит да заглуши вътрешния си глас, който му повтаря, че е загубеняк, смотаняк или нещо подобно! Хората, които протестираха през лятото са жертви на Черепа, същите като търкащите талончета! Филип е трагична фигура, не просто надъхан злобар, понеже гневът е по-страшен от болест и по-разрушутелен от ураган!
03.01.2021 14:31
Покажи всички
Тартаковер Хараланчо, като застане пред телевизия заема важна поза и като се покашля започва умно да тресе социално-антропологическите си премъдрости. Във "висок" стил който да омае простосмъртните. Например: Протестиращите търсят провокация в ежедневието, а някаква невидима ръка движи действията им. В един свят на бързи комуникации и повърхностно общуване, разбунтувалия им се хуманизъм е щрих в голямата космогония на спиритуализираните стихии...
Реално си е чиста откачалка, но във времето в което живеем, такива празноглавци омайват бедните духом. А крайната им цел е доста прозрачна-да спечелят за себе си. Този успява, като съумява да се прикрепи към политически силните на деня. Днес ближе ГЕРБ, утре може да поддържа привържениците на Луната. Стига да са на власт.
03.01.2021 12:07 / Отговор
Ч.Н.Г. Конкуренция ли виждаш в сложното изразяване на Х. Александров? Х, ха!
И престани да коментираш авторите, а не съдържанието на статията. Много е комплексарско!
03.01.2021 13:19
Furlata Харалан Александров е сравнително лесен за разбиране, ако имаш поне средно образование, понеже не лъже и това лесно може да се провери! Но ако нещо в изказа му те затруднява, това не са сложните думички, а излъганите ти очаквания за лъжи, опорки и клишета, всичките срещу Борисов!
03.01.2021 14:41
:) Протестите показаха и истинското лице на хора като Харалан Александров, които пазят със зъби и нокти мафиотското статукво. Хора без достойнство, те едва ли ще се засрамят от действията си.
03.01.2021 15:39
Анастас #
- Изправи се мaaа ... - BG !
Нали затова лае Мазолова и се саможертва .. ??!
Всъщност се получи - Насери се BG, в легнало положение, без възможност да се изправят почитателите на Мутрите от "протеста".

(препикаващо вместо ваксина)
03.01.2021 13:08 / Отговор
тъжно Тази сутрин един харалан каза по бТВ, че Борисов правилно се държал с протестиращите като с деца – оставил ги да се налудуват, изтърпял ги благородно. Интересна интерпретация. Хем обиждаш протестърите на инфантилност, хем целуваш ръката на своя греховен патриарх.
Нека ви кажа нещо за хараланът. Това е особена порода домашен любимец. С добро потекло, прилични гени, правилно обучен и съвестно трениран. Хапе въздух и не отлепя очи от ръката, която го пуска да се разхожда в телевизионни студиа, за да лае изискано, в правилен граматически ритъм.
Той може да е доктор, доцент, преподавател, антрополог, социолог, мислител, анализатор или каквото му бъде наредено да бъде.
Той е харалан и за да остане верен е готов да преодолее инстинкта си да бъде умен.
Честита нова година, родна пропаганда. Имам една молба към теб. Храни си хараланите.
Гладни ще са още по-неприятни за гледане.
03.01.2021 15:51
Харалампи Подлогов Борисов не си подаде оставката, защото трябваше да довърши Турски поток, което се и случи. Иначе, щеше да му се случи това, което той обяви при встъпването си като премиер, защо влиза в политиката. Та това е! Има си кукловоди, и от вътре и отвън.
03.01.2021 14:05 / Отговор
Татулова Не подценявай Борисов! Не подценявай Харалан! Ще страдаш!
03.01.2021 14:33
Отговор Борисов два пъти си е подавал оставката, и не му пука да я потрети! Само че трябваше да угоди на "тълпа"/ както я наричаше Черепът), оглавявана от Фатмакът , Мая Костинбродска, Гошо-Тъпото, Румен Петков, Лупи, и Отровните бацили...!
03.01.2021 15:48
не Хараламби,а Силвия... Заради това казвам,че в БНР работят безродници и партийни активисти,които използват радиото за лични цели! Това са думи на Великова от неделя,а не твои!
04.01.2021 09:53
Значи има едни deutsche Stiftungen, hss и kas, които решават.
03.01.2021 14:45 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети