Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Алексиев: Пускаме „Вера Су“ на търг, ако застрахователите не платят

Политика

Алексиев: Пускаме „Вера Су“ на търг, ако застрахователите не платят

Алексиев: Пускаме Вера Су на търг, ако застрахователите не платят - Tribune.bg
Снимка:

„Корабът „Вера СУ“ ще бъде пуснат на търг, ако застрахователите не платят. Трябва да си покрием разходите“. Това обяви служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

Той обясни, че още ималата седмица са пуснати документите за покана до застрахователите и те имат 14 дневен срок за отговор. Това се очаква да се случи в края на следващата седмица.

„Ако не го направят ние ще го пуснем на търг за 3 млн.лв“, обясни Алексиев.

На въпрос защо е толкова ниска цената, той отговори, че състоянието на кораба не е добро.

Алексиев заяви, че по новата програма на ЕС Транспортна свързаност са подадени документи за проект на кораби за спасителни операции. Стойността на плавателните съдове е 12 милиона евро. Той изрази увереност, че още в началото на следващата година може да се пусне проекта за един 45 метров кораб и за един 30 метров. Според Алексиев те могат да се използват и за обучение.

Служебният министър заяви, че акцията по спасяването на „Вера Су“ ще залегне в учебниците на бакалаврите и магистрите. Не стана ясно обаче под каква форма. Припомняме, че акцията на служебното правителство по задействането на план за вадене на заседналия кораб се проточи с дни. При подобна ситуация в Дания властите реагираха за часове и в рамките на едно денонощие успяха да се справят със ситуация на заседнал товарен кораб.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати