Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Алфа Рисърч“ 3 дни преди вота: ГЕРБ води пред БСП с над 8 процентни пункта

Политика

„Алфа Рисърч“ 3 дни преди вота: ГЕРБ води пред БСП с над 8 процентни пункта

Алфа Рисърч 3 дни преди вота: ГЕРБ води пред БСП с над 8 процентни пункта - Tribune.bg
Снимка:

Преднината на ГЕРБ пред БСП сред твърдо решилите да гласуват на парламентарните избори е 8.3 процентни пункта. Това показва последното изследване на социологическата агенция „Алфа рисърч“, проведено между 27 и 30 март. В него са взели участие 1007 души. Проучването е финансирано със собствени средства на агенцията. То беше представено от управителя ѝ Боряна Димитрова пред Би Ти Ви.

С близки резултати са следващите две политически сили - „Има такъв народ“ (12.7%) и ДПС (12.5%). Близки са и данните за „Демократична България“ (6.3%) и „Изправи се! Мутри вън!“ (6.0%). ВМРО събира доверието на 4 на сто от заявилите, че ще гласуват. 

Алфа РисърчАлфа Рисърч

Очакваната активност е около 51%, но в проучването не е отчетен вотът от чужбина. От агенцията обаче не уточняват колко точно са твърдо решилите да гласуват. Изчисленията показват, че между 2.6 и 2.8 млн. души ще отидат до урните.

11,6 на сто от твърдо решилите да отидат до урните са избрали за кого да дадат гласа си по време на кампанията.

13,3% твърдят, че ще решат в оставащите до изборите дни. Допитването показва и че хартиената бюлетина остава предпочитана. 55 на сто от хората са заявили, че ще гласуват по традиционния начин, докато 25 % са заявили желание да упражнят вота си машинно. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати