Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Алфа Рисърч“: ГЕРБ е първа политическа сила, рейтингът на Радев пада

Политика

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ е първа политическа сила, рейтингът на Радев пада

Алфа Рисърч: ГЕРБ е първа политическа сила, рейтингът на Радев пада - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ запазва електоралното си предимство в национален план пред БСП

В началото на септември ГЕРБ (21.5%) запазва електоралното си предимство в национален план пред БСП (18.7%). Това сочат данните от последното проучване на „Алфа Рисърч“.

„Няма такава държава“ на Слави Трифонов би стартирала с подкрепа от 8.3%, като краде електорат от БСП, Воля и националистите, без да оказва влияние върху ГЕРБ.

Подкрепата за ДПС остава около 8.6%, а Атака губи проценти от ВМРО и НФСБ. С разпада на коалицията, преобладаваща част от националистическия вот остава зад ВМРО-НФСБ (4.8%), а доскорошният им партньор Атака влиза в политическия сезон с подкрепа от 1.9%.

След пробива на европейските избори и излъчването на евродепутат, Демократична България стабилизира общите си позиции (4.1%), но все още е изправена пред предизвикателството да разшири кръга от свои симпатизанти в страната.

"Алфа Рисърч"

Управляващите влизат в есенния политически сезон с 27.5% лично одобрение за Бойко Борисов и 15% за неговия кабинет. Президентът Румен Радев продължава да се ползва с висок персонален рейтинг – 54.8%, но расте и неодобрението към него (от 14% на 17%).

Проучването е проведеното в периода 10 – 16 септември 2019 г. между 1023 пълнолетни граждани по пряко стандартизиран начин – интервю по домовете с таблети.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Коко От грантополучателката Боряна Някоя си, разбрах, че Слави бил крал от електората на БСП. От всички, само не от ГЕРБ. Аз мисля, че когато ГЕРБ се спомине, първо такива манипулатори трябва да намажат въжето. А аз на въпросната Тиквена прислужница ще й ритна столчето. Откога, бе Тикво бесепарите харесваме чалгата? Та в къщи 8 човека сме бесепари, един не е фен на чалгаджийките - любимите мутреси на Падишаха. Но сега се помпа рейтинга на Учиндолеца, защото той трябва да е министър на образованието в петото правителство на баш Туквоний. Бляк! Борянке, мин*етчи*йка си, знам те аз!
18.09.2019 17:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети