Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите се скараха за закриване на спецправосъдието: Не уредихте статута на съдиите

Политика

Депутатите се скараха за закриване на спецправосъдието: Не уредихте статута на съдиите

Депутатите се скараха за закриване на спецправосъдието: Не уредихте статута на съдиите - Tribune.bg
Снимка:

Говорите празни приказки за подслушвания, абсолютно нищо не се доказа в доклад, с който правната комисия излезе наскоро, обърна се Ана Александрова от ГЕРБ към колегата си от ДБ Атанас Славов по повод второто четене на промените в Закона за съдебната власт и закриването на специализираното правосъдие от парламента.

„Относно законосъобразността на подслушванията по време на протестите има поне 5 решения на Бюрото за използване на СРС, които установяват незаконосъобразно подслушване. Ще ги предоставя“, намеси се в дебата правосъдният министър Надежда Йорданова.

Опасенията за потъването на определени дела на известни олигарси, които управлението подкрепя в момента изрази и Дани Каназирева от ГЕРБ.

„От какво се притеснявате, от какво се криете. Важните проблеми не уредихте като статута на съдиите и тяхното преназначаване“, обърна се към мнозинството Ана Александрова. По думите й това рефлектира на делата

Тя обвини управляващите в чист лобизъм, тъй като адвокати на олигарси са представяли и защитавали в правна комисия промените на правосъдното министерство в ЗСВ и да ги защитават.

„Аз бях на това заседание. Считам, че предоставянето на заинтересованите страни да изразят становището си спокойно, е въпрос на добро поведение“, коментира министър Йорданова.

„Кажете чии интереси защитавате – на държавата или на олигарсите, които не крият подкрепата си за вас. Това е срамен епилог на управлението Ви“, предупреди Ана Александрова. Тя се обърна към Крум Зарков и му напомни, че скоро ще се наложи да обяснява на своите избиратели за спрените дела. Колежката й Дани Каназирева припомни на БСП, че с промените в ЗСВ ще стане, както с хартиените бюлетини - първо гласуват да ги премахнат, а сега искат да ги връщат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети