Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Анализатор: Трифонов да говори срещу системата е като БСП да говори срещу корупцията

Политика

Анализатор: Трифонов да говори срещу системата е като БСП да говори срещу корупцията

Снимка:

Той е олицетворение на тази система - и то не на най-позитивните ѝ черти, смята Александър Маринов

Анализаторите Стойчо Стойчев и Александър Маринов с унищожителна критика към политическия проект на Слави Трифонов. Те са категорични, че шоуменът не може да бъде антисистемен играч, за какъвто иска да се представя.

„Трифонов не може да бъде антисистемен играч, защото е дълбоко в системата. Той е олицетворение на тази система, бих казал не на най-позитивните ѝ черти. Да говори Слави Трифонов за борба със системата е като БСП да говори за борба с корупцията – хората не вярват“, заяви Александър Маринов пред БНТ.

На същото мнение е и Стойчо Стойчев. По думите му Слави Трифонов привидно ще бъде антисистемен играч, който ще гарантира оцеляването на политическата система.

И двамата смятат, че ако се яви на местните избори наесен, партията на Трифонов няма да има успех.

„Участие на местни избори, означава да изядат Слави Трифонов на парцали. В българската история има само едно успешно дебютно явяване на местни избори и това беше на партия ГЕРБ“, припомни Стойчев.

„Определено местният вот не е най-добрият вариант нова партия да се яви за първи път на избори. Дори да нямат максимална цел, те трябва в част от общините да намерят много убедителни кандидатури. Това не е лесно, хората се познават“, смята Маринов.

Според Стойчо Стойчев в едни бъдещи избори Слави Трифонов ще има ролята на политически отдушник с клапан.

„Той ще генерира допълнително напрежение в политическата система и евентуално неговото участие ще увеличи избирателната активност, която нормално е около 3,5 млн. до 4 млн. души. Целта е неговият политически проект да обере този прираст на гласове – едни 500 хил. гласа. Това е програмата максимум на Слави Трифонов, с които той би могъл да реализира при парламентарни избори около 30 човека в парламента. Въпросът е какво прави с тези хора в парламента. Моята теория е, че той ще прави това, което сега прави Веселин Марешки – да подкрепя мнозинството във важните гласувания. През останалото време ще занимава публиката с маргинални въпроси – имаше референдум, приемете ни нещата“, коментира Стойчев.

Според Александър Маринов обаче не е сигурно, че Слави ще обере целия протестен вот. Експертът припомни, че само определена група от хора са почитатели на Трифонов.

Маринов разкритикува и името на политически проект „Няма такава държава“.

„По-скоро трябва да се каже каква държава искаме да имаме. Името показва в какво  е силен Слави – отрицанието, иронията, сарказма“, заяви експерта.

Стойчев коментира и критиките от страна на Десислава Радева към Слави.

„Деси Радева, като говореше за филиите със свинска мас с него, не беше против Трифонов, това обръщане на позицията ѝ в момента е симптоматично. То е симптоматично от гледна точка на това, че в България има два противостоящи си лагера – управляващите и една тактическа опозиция между БСП, ДБ и Радев. Те са обединени от една цел – анти ГЕРБ. Ако те са против Трифонов, означава, че той ще крепи управляващите“, смята Стойчев.  

 

 


Коментари (2)

Владо И каква е разликата между ГЕРБ и БСП Просто сега едите глозга кокала а после другите.
06.08.2019 14:55 / Отговор
П.К. Не ни ли стига чалгата в "шоуто" на учиндолеца?
А сега той се мъчи да я внедри и в политиката?
Е, няма как да стане. Хората кандисаха на
неговите чалги.
07.08.2019 16:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още