Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ананиев: И онкоцентровете ще получат допълнително финансиране

Политика

Ананиев: И онкоцентровете ще получат допълнително финансиране

Ананиев: И онкоцентровете ще получат допълнително финансиране - Tribune.bg
Снимка:

Дълговете на болниците са намалени с 27% за една година

15-те комплекси онкологични центъра у нас също ще получат допълнително финансиране от здравното министерство. Това съобщи ресорният министър Кирил Ананиев по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ, съобщава 24 часа.

 „Онкоцентровете не бяха включени в първата група, на общинските болници която получи допълнително финансиране. Поех ангажимент до 21 март да направя съответния анализ за състоянието и в зависимост от възможностите, ще преценим как да подпомогнем и тези центрове. В общия ресурс, който държавата евентуално може да осигури ще бъдат включени и те“, каза Ананиев.

Той посочи и че дълговете на болниците са намалели за една година.

„Когато с екипа ми дойдохме, много областни болници бяха в критично състояние. Ние успяхме да свалим с 27% задълженията, направихме механизми за контрол“, посочи той.

Напредък има и по темата за електронното здравеопазване. „За това се говори от много време, но сега вече спечелихме европроект за изграждане на единна система“, посочи министърът. 9 от общо 12 модула на системата ще са готови до края на годината.

С изменението на Закона за лекарствените продукти, пък се прие да бъде изградена информационна система за проследяване пътя на лекарствата, за да е гарантирано, че се внасят истински лекарства, а във всеки момент да е ясно има ли недостиг на медикаменти и какъв.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ ТРЯБВА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ ПО ЗАКОНА ЗА ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ!ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА!
09.03.2019 20:43 / Отговор
КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА РАЗБРА ЛИ АНАНИЕВ?!ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ,А НЕ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА! ПРЕСТАНИ ДА БЯГАШ ОТ ОТГОВОРНОСТТА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ!
09.03.2019 20:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп