Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ананиев: Интензивното отделение към Детската болница в София ще започне работа от 20 януари

Политика

Ананиев: Интензивното отделение към Детската болница в София ще започне работа от 20 януари

Ананиев: Интензивното отделение към Детската болница в София ще започне работа от 20 януари - Tribune.bg
Снимка:

Създадена е организацията, така че нито едно дете да не остане без медицинска помощ, посочи здравният министър

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посочи, че от 20 януари следващата година интензивното отделение към Детската болница в София ще започне нормална работа. По време на изслушването си в парламента за работата на Детската болница министърът припомни, че по случая с тригодишното дете е сезирана и прокуратурата, а самият той е разпоредил проверки в трите болници: Детската болница, болница „Лозенец“ и УМБАЛСМ „Пирогов“.

„Създадена е организацията, така че нито едно дете да не остане, без да му е оказана в пълен обем и навреме необходимата медицинска помощ и грижи. Проведе се незабавна среща с ръководителите на държавни лечебни заведения и на Центъра за спешна медицинска помощ в София. Създаде се координационен механизъм, който регламентира приема на деца при спешни случаи, както и при провеждане на деца от едно лечебно заведение към друго. Болница „Пирогов“ пое ангажимента да осигури спешния прием на деца на територията на София, а при необходимост и извън столицата. За целта МЗ ще подпомогне лечебното заведение за осигуряване на необходимата материална база. В тази връзка ще се ползва консултативната помощ на педиатри от други лечебни заведения“, увери още министърът.

Д-р Нигяр Джафер напомни на министър Ананиев, че той търси двама анестезиолози за детската болница, но за тази година у нас не се предвиждат места за специализации по тази специалност.

„Системата има прекрасни лекари и много лошо здравеопазване”, коментира д-р Нигяр Джафер от ДПС.

„По отношение на Специализираната детска болница, освен административният одит и контролът, който ще се осъществи, се търсят възможност за осигуряване на 24-часово присъствие на анестезиолози – поне двама за нуждите на отделението за интензивно лечение. На 17 декември 2019 г. е въведена промяна в реда за регистрация на потока от пациенти в болницата, като всички се регистрират в регистрационен журнал с отбелязване на часа на появяване в лечебното заведение“, разясни министър Ананиев.

Той поясни, че когато интензивното отделение няма да функционира, се организира текущ ремонт с помощта на държавата, спонсори и доброволци.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати