Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ананиев: НАП е събрала 8 млн. лв. от несъбраните държавни такси в хазарта

Политика

Ананиев: НАП е събрала 8 млн. лв. от несъбраните държавни такси в хазарта

Ананиев: НАП е събрала 8 млн. лв. от несъбраните държавни такси в хазарта - Tribune.bg
Снимка:

Според Румен Гечев „НАП е събрала трохи“

По делата за несъбраните почти 700 млн. лв. от държавни такси в хазарта, НАП е събрала 8 млн. лв., посочи на парламентарен контрол финансовият министър Кирил Ананиев.

„За това са използвани запори на движимо и недвижимо имущество“, уточни Ананиев. Той конкретизира, че към 8 август 2020 г. по сметката на Комисията не са били постъпили никакви суми.

Според финансовия министър причината е, че ревизионните актове са обжалвани и са образувани висящи съдебни производства по оспорване на тяхната законосъобразност.

„В периода 2015-2019 г. в НАП са предявени за принудително събиране неплатени такси по Закона за хазарта в размер на 139 727 000 лв., а събраните са 75 567 лв., което е 41,4% от размера на предявените вземания. През 2020 г. в НАП са предявени за принудително събиране неплатени такси по закона за хазарта - 694 215 808 лв.“, изтъкна министър Ананиев.

Социалистът проф. Румен Гечев коментира, че според отговора на финансовия министър „НАП е събрала трохи“. Той подчерта, че Софийският градски съд е започнал да отменя актовете на приходната агенция, защото съдът е приел, че запорите са били „наложени механично“.

Депутатът от БСП попита дали директорът на приходната агенция е разполагал с нужните доказателства и обвини НАП в некадърност или нарочни действия в тази посока.

„Въпрос на съдебно производство. Водят се дела. Така е решил съдът, така е разпоредил и такова решение е взел“, отговори му Ананиев и изтъкна, че е некоректно да се обвинява приходната агенция.

„Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на НАП, нито материалите, които са подготвили, са били с пропуски и неверни неща“, категоричен е министър Ананиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Тартаковер От 700 милиона, събрани...8 ! Това повод за хвалба ли е ?
23.10.2020 12:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати