Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ананиев: Отпускаме 83 млн. лева за допълнително възнаграждение на медицинския персонал

Политика

Ананиев: Отпускаме 83 млн. лева за допълнително възнаграждение на медицинския персонал

Ананиев: Отпускаме 83 млн. лева за допълнително възнаграждение на медицинския персонал - Tribune.bg
Снимка:

Всички разходи, приети със закона за бюджета са финансово осигурени, посочи финансовият министър

По повод удължаването на извънредната обстановка у нас здравният министър Костадин Ангелов предложи проект, а правителството одобри 83 млн. лв. допълнително за възнаграждение от 1000 лева на медицинския персонал и структурите към Министерство на здравеопазването, стана ясно след заседанието на кабинета.

„От допълнителните средства 23 млн. лева са за персонала на първа линия в структурите на здравното ведомство, а останалите 60 млн. са за всички останали медици, които работят на първа линия“, коментира финансовият министър Кирил Ананиев. Той посочи, че сутринта при връчването на мандата на партията на Слави Трифонов ИТН, президентът Радев е изрекъл поредната неистина и е обвинил правителството в оставка, че без актуализация на бюджета лишавало гражданите от социални плащания.

„Всички разходи, приети със закона за бюджета са финансово осигурени, освен това извънредните разходи свързани с COVID-19 за бизнеса и семействата са осигурени не само за месец май, но и за юни. Тези средства днес, които гласувахме - 83 млн. лева са за май и юни“, подчерта Ананиев.

В отговор премиерът Борисов го попита защо си губи времето да гледа Радев.

„Ама няма ли да си ходим вече. Те трябваше да имат правителство вече, да са актуализирали бюджет, каквото искаха. Не ги гледай, за да не се ядосваш, това са измамници“, коментира премиерът Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети