Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ананиев: Това е първото правителство, което прави бюджетното планиране само за 3 месеца

Политика

Ананиев: Това е първото правителство, което прави бюджетното планиране само за 3 месеца

Ананиев: Това е първото правителство, което прави бюджетното планиране само за 3 месеца - Tribune.bg
Снимка:

Това е първото българско правителство, което прави промяна в технологията на бюджетното планиране. Това заяви за БНР  Кирил Ананиев, депутат от ГЕРБ и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в 47-ото Народно събрание.

„Ние преминахме към тримесечно представяне на държавния бюджет, бюджета на държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса. Миналата седмица приехме бюджета за първите три месеца на годината. Финансовият министър подготви проектния бюджет, който ще работи до края на второто тримесечие.“, обясни Ананиев.

„Очакваме през месец юни актуализираният бюджет на новото правителство, като дълбоко се надяваме да няма и втора актуализация или четвъртото тримесечие да има нов бюджет“, допълни той.

Бившият финансов министър допълни още, че ако всяка една промяна минава през Народното събрание, ще се затрудни оперативното управление на бюджета.

Това е и първото българско правителство, което прави бюджет без представена и приета управленска  програма. В бюджета няма предвидени основни реформи в главни публични секторни като здравеопазване, образование, пенсии. “, коментира още депутатът от ГЕРБ.

Ананиев допълни още, че единственото, което се знае са за 200 милиона, които са предвидени за съкращение на служители или така наречената от правителството на Петков – оптимизация.

„Двете служебни правителства на президента Радев и редовното правителство не предприеха никакви мерки за овладяване на инфлацията, цените на енергоносителите, които пък дадоха отражение на цените на почти всички стоки и услуги.“, категоричен е Ананиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети