Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Чорбанов: ИТН е единствената партия, която може да говори с всички

Политика

Андрей Чорбанов: ИТН е единствената партия, която може да говори с всички

Андрей Чорбанов: ИТН е единствената партия, която може да говори с всички - Tribune.bg
Снимка:

Повече шансове има правителство, което се базира на експертност, отколкото на политическо присъствие, смята зам.-председателят на парламента от „Има такъв народ“

„Математиката ясно казва, че А+Б е равно на Б+А, така че дали ще има уговорка за първия или за втория мандат, това за нас, гледащите отстрани, някак е без значение“. Това коментира пред БНТ Андрей Чорбанов, зам.-председател на парламента от „Има такъв народ“.

Той заяви, че трябва да има стабилно правителство, защото държавата е поставена пред тежки условия и трябва да се ратифицират много закони, а правителството да изпълнява решенията на парламента.

„Ще подкрепим политики, които отговарят на нашите разбирания, но при сформиране на правителство между първия или втория ще бъдем отговорна опозиция“, категоричен е той.

По думите му преговорите и списъците с министри са игра за публиката и се правят заради избирателите на първите две формации.

„Не би следвало ние да даваме оценка на тези процеси, защото не участваме в тези разговори. До нас не се допитват за политики, камо ли за състав на кабинет“, каза зам.-председателят на НС.

Проф. Чорбанов предполага, че ще има кабинет, но не толкова заради желанието на първите две коалиции, а заради външнополитически натиск.

„Повече шансове има правителство, което се базира на много повече експертност, отколкото на политическо присъствие. В противен случай ние ще бъдем свидетели на борба за надмощие на отделните формации, а това не би било добре за страната“, смята той.

ИТН е единствената партия, която може да говори с всички, заяви Андрей Чорбанов.

„Именно затова нашето ръководство при срещата с президента изяви желание да получи третия мандат, ако се стигне до него. Последните като класиране сме – да, но най-отворени като възможност за разговори с всички останали, защото всички останали потенциални носители на третия мандат имат прекалено много червени линии помежду си“, отчете той.

Според Чорбанов управление на т.нар. „хартиена коалиция“ би било най-лошият вариант.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети