Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гюров каза на ГЕРБ: стойте далеч от управлението на страната

Политика

Гюров каза на ГЕРБ: стойте далеч от управлението на страната

Гюров каза на ГЕРБ: стойте далеч от управлението на страната - Tribune.bg
Снимка:

Благосъстоянието на обикновения човек остава най-важен приоритет за ПП, обяви председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров, обявявайки приоритетите на групата за новата сесия на парламента.

„Важно е да знаем от коя на историята стоим – благополучие или диктатура. Изборът е ясен. Партиите от коалицията се обединиха да правят смели реформи и да утвърждаване на България като силен член на ЕС и НАТО“, отбеляза Гюров. Той се обърна към партньорите в управляващата коалиция, като ги увери, че оценява направеното през последните месеци от правителството.

„От 1 май вдигаме заплатите с 25% на лекари и медицински сестри. От 1 април с 12% се вдигнаха учителските заплати, изплатихме големи компенсации към бизнеса за ток и газ, помогнахме на крайните потребители с мораториум на цените на цените на газ и ток. Гласувахме бюджет след грубиянски саботаж от ГЕРБ и ДПС. Направихме План за възстановяване и устойчивост“, посочи Гюров, а залата посрещна думите му с насмешки и подсвирквания. По-нататък той приписа на управляващата коалиция ускоряването на проекта за нтерконектора с Гърция и разширяване на хранилище Чирен, които били „забавени от Борисов в интерес на Путин“. „Продължихме увеличаването на пенсиите. Възстановихме реалния парламент контрол. Отнехме бухалките на Гешев, а Цацаров не е в КПКОНПИ. Направихме КЕВР отново компетентен регулатор. Време е да намалим червените линии“, подчерта Гюров.

Той се обърна и към представителите на опозицията в зала и ги обвини, че не са градивна опозиция, а опитват да получат оставката на това правителство.

„Целта на усилията ви е да направите лидера си щастлив, стойте далеч от управлението на страната“, посъветва депутатите от опозицията Гюров. В заключение той увери, че борбата с корупцията остава на фокус на ПП, както и че партията ще продължи със законодателните мерки срещу инфлацията, за да омекоти ценовия шок за българите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП, българи

Коментари (1)

attropo Събери си вересиите,Ти,който ги гледаш отгоре тих,невъзмутим!гюров,даже и за събираш фашкиите на *пайтони*-те не ставаш!
04.05.2022 13:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети