Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Гюров: БСП трябва да решат в каква посока искат да водят своята политика оттук нататък

Политика

Андрей Гюров: БСП трябва да решат в каква посока искат да водят своята политика оттук нататък

Андрей Гюров: БСП трябва да решат в каква посока искат да водят своята политика оттук нататък - Tribune.bg
Снимка:

Гюров нямал информация в ПП да има две течения - около Лорер и Василев

„Не бих казал, че отношенията ни с БСП вървят към точка на замръзване. Това, което трябва да се случи е естествено БСП да реши в каква посока иска да води своята политика оттук нататък. Дали в посока да продължаваме да разграждаме модела на статуквото, или искаме да го реабилитираме”. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров пред NOVA.

На въпрос дали е вярно, че в ПП има две течения – едно около Даниел Лорер, който е за по-силно сътрудничество с ГЕРБ и друго около Асен Василев, който е категорично против, Гюров каза, че не знае на каква информация се базира този въпрос, а водещият му отвърна, че се позовава на неофициална такава, изнесена от депутат от ГЕРБ, който е гостувал в предаването и извън ефир е подчертал, че очакват подкрепа от 10 депутати от ПП за първия мандат.

„Това е информация, която аз нямам. Вътрешно погледнато мога да ви уверя, че няма никакъв шанс депутати от парламентарната група на „Промяната“ да се отцепят и да подкрепят първия мандат. Категорично няма такива неща в нашата група!Разговори текат по много теми. Ние сме доказали, че сме партия, която не взима еднолични решения и не е от лидерски тип. В нашата група редовно имаме дискусии по всяка една тема, която е на дневен ред. Но когато вземем решение в каква посока работим като политическа партия, тогава сме доказали, че няма никакви противоречия“, категоричен бе депутатът.

„Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките на партиите в парламента, е че в момента има едно масово бягство от отговорност и търсене на варианти как да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се осигури служебна победа с хартиената бюлетина“, коментира още Андрей Гюров.

„Ако следим действията на партиите и какви са първите неща, с които искат да се занимават в парламента, единствено ПП показва, че ние с нашите ясно заявени политики и мерки имаме намерение да поставим важните проблеми на дневен ред“, добави той. Като уточни, че са влезли в 48-ия парламент с два основни принципа – да работят за решаване на проблемите и да отстояват принципите и позициите си.

Гюров отново настоя, че „Продължаваме Промяната“ няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ или ДПС.

„Никой не може да очаква или да изисква от нас да направим такава стъпка“, категоричен бе той. Ако се стигне до втори мандат, той обясни, че разговорът за него няма да е имитация, затова подходили отговорно, като заявили политиките си.

„Ще водим прозрачни разговори с всички политически сили“, увери председателят на ПГ на ПП.

„Ако става въпрос за ГЕРБ, ние искаме да знаем готови ли са да скъсат пъпната връв с главния прокурор Иван Гешев и най-накрая да успеят да го споменат в едно изречение със съдебна реформа. Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на управление не е бил в интерес на българските граждани, а в интерес на определени фирми, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме защо бягат от отговорност да съставят правителство“, посочи още Гюров. И подчерта, че преговори с Бойко Борисов не целят неговото унижение.

Заявката на ПП за втория мандат стъпвала на „много ясен принцип“ - да се върне дневният ред на българските граждани. „Всеки, който е готов да работи в тази посока, може да подкрепи един такъв мандат“, смята Андрей Гюров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети