Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Гюров: Изказването на Свиленски е в стила „Моля, другарко”, реториката била като на ИТН

Политика

Андрей Гюров: Изказването на Свиленски е в стила „Моля, другарко”, реториката била като на ИТН

Андрей Гюров: Изказването на Свиленски е в стила Моля, другарко, реториката била като на ИТН - Tribune.bg
БГНЕС

„В пространството се пускат димки, които  говорят за евентуална възможност за манипулиране на вота чрез машините без аргументи”, каза Андрей Гюров от ПП пред Дарик радио. „В същото време има клипове от депутати, които разнасят хартиени бюлетини в чували от кметове на ГЕРБ как да правят бюлетини невалидни. Близо 500 хиляди невалидни бюлетини”, припомни той. Срещу това, по думите му, се вадят едни абсолютно безпочвени аргументи, без нито едно доказателство срещу машинния вот.

Той квалифицира вчерашното изказване на Георги Свиленски като в стила „Моля другарко”. Според Гюров това била реториката на ИТН – на Тошко Йорданов и Ива Митева, които казвали „Ама той Кирил това, ама той Кирил Петков онова..”

„Мислихме, че тази фаза от българския парламент е загърбена. Разочароващо е да виждаме опитни политици, представители на столетницата, да използват същата лексика. Няма кодове, а само един код. Той се държи не от Кирил Петков, а от ЦИК”, заяви Гюров.

„Не съм бил участник в този разговор / с БСП/, но предполагам, че Кирил Петков е казал дайте да направим кода достъпен за всички и да запазим машините. Всички ще го имаме”, добави депутатът.

Изборния кодекс остава едно от условията за съставяне на правителство на малцинството с втория мандат, посочи Гюров. По думите му, е имало шанс, и може би още има, БСП да се присъедини към инициативата на ПП и ДБ обявена тази седмица за излъчване на кабинет на малцинството с втория мандат. Няма начин ПП и ДБ да подкрепят първия мандат на ГЕРБ, заяви депутатът на „промяната”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети