Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Гюров: Радев изгуби образа си на обединител, Конституцията му отесня

Политика

Андрей Гюров: Радев изгуби образа си на обединител, Конституцията му отесня

Андрей Гюров: Радев изгуби образа си на обединител, Конституцията му отесня - Tribune.bg
Снимка:

Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои до фризера, или ще поеме отговорно поведение спрямо българските граждани, заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров.

„Очакваме след връщането на мандата подновяване на разговорите. Искаме да чуем техните аргументи и съображения”, допълни той. По думите на народния представител ситуацията се е променила драматично, но и двете страни трябва да намерят решение.

Гюров допълни, че топката е в ръцете на ГЕРБ и от ПП-ДБ очакват обаждане, за да бъдат подновени преговорите за редовно правителство.

 „Ние сме готови на всичко необходимо и сме показали, че имаме достатъчно политическа смелост да взимаме правилните решения за страната”, категоричен беше депутатът от „Продължаваме Промяната – Демократична България”.

Той коментира и президента Румен Радев, който изостри тона при връчването на втория мандат.

„Г-н Радев изгуби своя образ на обединител и лидер на нацията. Той си позволи в един момент да вкара личния интерес. Досега винаги сме говорили, че действията на президента показват, че той не иска да има редовно правителство в страната”, заяви Гюров.

Депутатът изрази съмнение в законосъобразността на думите на държавния глава, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно. „Президентът показа на всички какво е неговото отношение към Конституцията на страната, която изведнъж му отесня. България трябва да им редовен кабинет, а се видя, че той не иска това да се случи. Друго, което отива към диктатура – негоот желание да се намеси в политическия живот на страната през негови проекти, които не успяват досега да се получат. Президентът очакваше негови идеи да се изпълняват от „Промяната”, допълни Андрей Гюров.

По думите му се вижда засилване на „президентското лоби” в обществото. След протестите по думите му държавният глава е обърнал палачинката:

„Промяната знаеше от началото, че не е на президента. Проблемът настъпи, когато президентът разбра, че „промяната“ не е негова“, заяви Гюров. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети