Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Ковачев: Няма индикации от евроинституциите и САЩ за изпращане на войски в Украйна

Политика

Андрей Ковачев: Няма индикации от евроинституциите и САЩ за изпращане на войски в Украйна

Андрей Ковачев: Няма индикации от евроинституциите и САЩ за изпращане на войски в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Насаждането на страхове за изпращане на български войски на фронта в Украйна е изключително опасно. Това предупреди пред БНР евродепутатът Андрей Ковачев.

"Насаждането на страхове пред българските граждани са изключително опасни. ЕС и демократичните държави подкрепят независимостта и суверенитета на Украйна и затова изпращат военни доставки. Ние ще продължим да подкрепяме Украйна, защото това е справедливо. Има влияние на Русия в различните държави и в България и се опитват да говорят за балканска война и да плашат гражданите, че и ние ще започнем война", опроверга слуховете евродепутатът в предаването "Преди всички".

И допълни: "В момента няма индикации от европейските институциите и САЩ за изпращане на войски на фронта, както и от страните членки на ЕС. Какви мисли има в главата на някой не знаем. Трябва ние да се обединим за по-бърза доставка на въоръжение, защото Украйна има нужда от въоръжение - ракети със среден обхват и обучение на техните сухопътни, военноморски и въздушни войски".

Андрей Ковачев се аргументира, че "Украйна не е поискала от нас войски". 

"Ние сме член на НАТО и ЕС, и няма как да изпълняваме искане на Украйна – "нашите войници да умрат за чуждата държава" и да повишим интереса на някои партии у нас", коментира евродепутатът.

За това кой да е външен министър при ротацията, той бе категоричен, че "не е моя работа да коментирам, какво се случва във вътрешнополитически план в България".

Ковачев е в Страсбург, където ще има дискусия, на която ще присъства съпругата на Алексей Навални.

"Имаме проект на резолюция и изразяваме нашето възмущение от убийството на Навални", сподели той.

Относно санкциите, наложени от ЕС на Русия, Ковачев коментира, че "със сигурност дават резултат - не такъв какъвто на нас ни иска, защото Русия ги заобикаля чрез Индия, Китай и др. държави. В нашето предложение искаме увеличаване на персоналните санкции".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети