Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Ковачев: Работим България да е част от Шенген до май 2019 г.

Политика

Андрей Ковачев: Работим България да е част от Шенген до май 2019 г.

Андрей Ковачев: Работим България да е част от Шенген до май 2019 г. - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ отново ще има 6-ма или дори повече евродепутати в следващият ЕП

Работи се усилено за приемането на България в Шенген до май 2019 г. и имаме подкрепата на Германия за това. Това обяви в интервю за в. „24 часа“ зам.-председателят на Европейската народна партия (ЕНП) и лидер на групата на ГЕРБ в Европейския парламент Андрей Ковачев.

„Това са разговорите, които водим на абсолютно всички нива в парламента, в комисията, в съвета, както представителите на българското правителство, така и ние в Европейския парламент с нашите колеги от страните членки, които имаха досега най-големи резерви: Франция, Нидерландия и Германия. От Германия имаме уверението, че това е решението, което ще бъде взето преди европейските избори. Надявам се това да бъде факт. Знаете обаче, че в политиката факт е, когато се случи, а не когато се предсказва, че ще се случи. Така че в следващите месеци се надявам това, което говорим сега, да стане факт“, заяви той.

Все още се водят преговори с Холандия и Франция.

„Но мисля, че няма как само една страна да продължава да блокира несправедливо България. Ние всички сме срещу двойните стандарти, което означава, че трябва да сме и срещу двойните стандарти по отношение на вземането на решения“, коментира Ковачев.

Той е оптимист и за предстоящите евроизбори догодина.

„Смятам, че ние от ГЕРБ ще затвърдим нашата бройка - 6-има, а защо не и да я подобрим. Иначе от сегашните 219 депутати на ЕНП прогнозата е пак да бъдем първа политическа сила с около 180-200 депутати“, заяви българският евродепутат.

„Един интегриран ЕС е в интерес на всички. А не всеки сам да се спасява“, смята още Ковачев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати