Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Ковачев: Северна Македония смяташе, че България им е в кърпа вързана

Политика

Андрей Ковачев: Северна Македония смяташе, че България им е в кърпа вързана

Снимка:

Според него политиците не показват, че са се разграничили от омразата по време на тоталитаризма

Северна Македония дълго време смяташе, че България им е в кърпа вързана и няма нужда да изпълняват Договора за добросъседство. Това каза пред Би Ти Ви българският евродепутат Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) по повод ветото, което наложи България на преговорите за членство на съседите ни в ЕС.

Според него управляващите в Северна Македония по никакъв начин не показват, че са се разграничили от омразата и противопоставянето от времето на тоталитаризма. Съвместната комисия по исторически и образователни въпроси между България и Северна Македония трябва да работи само във основа на историческите данни, уточни Ковачев.

„Гърците на всяка табелка са казали какво трябва да се напише, а ние сме най-близки и братски страни от двете страни на границата, а те сметнаха това за наша слабост. Не може до обед да се говори на български, а следобед на македонски“, коментира още евродепутатът.

Той напомни, че над 100 000 души от С. Македония са получили българско гражданство.  


Коментари (1)

Горге Коритароски Подлеците ,като мен в България са повече от необходимото! Аз говоря сръбски и хърватски!Австрийците ,обаче не говорят австрийски! Аз съм шизофреник в начална фаза на заболяването!
25.11.2020 09:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още