Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Ковачев: В деня за почит на жертвите на комунизма в България Радев прояви лицемерие

Политика

Андрей Ковачев: В деня за почит на жертвите на комунизма в България Радев прояви лицемерие

Андрей Ковачев: В деня за почит на жертвите на комунизма в България Радев прояви лицемерие - Tribune.bg
Снимка:

Тази страница трябва да бъде прочетена напълно и затворена, смята евродепутат от Групата на ЕНП/ГЕРБ

Днес отново е първи февруари. От 2011 година с решение на българското правителство това е Ден за почит на жертвите на комунизма в България. Никога не трябва да бъде забравено миналото и то никога не трябва да бъде повтаряно, за да не бъдат младите поколения примамени отново от тези, които искат да налагат носталгия по комунистическата диктатура. Това е наш дълг, който ние все още не сме изпълнили. Това заяви Андрей Ковачев, евродепутат от Групата на ЕНП/ГЕРБ.

„За съжаление и на днешния ден има съревнование по лицемерие. Хора, които никога не са казвали и дума за почит към жертвите на комунизма, сега, след много призиви и увещания - както сегашния президент Румен Радев, на когото аз лично през последните три години изпратих няколко писма с призив да почете жертвите на комунизма - се опитват да направят някакъв жест. Това добре, но са важни делата. Както и ние започнахме с промените в образователната система, трудностите при промяната на учебните планове по история, отварянето на архивите на Държавна сигурност и превръщането им в публични, за да се знае какво се е случило и кой какъв е бил. Тази страница трябва да бъде прочетена напълно и затворена, за да не се повтарят никога кървавите моменти от миналото!“, категоричен е българският евродепутат.


Коментари (2)

Здравейте Още един соросоид, сигурно още със жълта човчица, който нищо не е разбрал от истината. Аз съм на 82 години и зная какво говоря. Това хлапе трябва да се поразрови из архивите и да намери имената на 45000 те наши братя и сестри които загинаха под фашисткия режим. Паметни плочи има по села и градове. Стената в София е израз на лицемерието на всички които са управлявали България след 1989 година.
01.02.2022 23:51 / Отговор
Васил Петров 45000 са жертвите на фашизма по време на война,а комунистите избиха повече хора в мирно време! Това беше най страшния режим,тормозил България и превърнал я в най изостаналата европейска държава.
02.02.2022 01:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати