Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Ковачев: В Нидерландия липсва смелостта да признаят, че България е изпълнила критериите за Шенген

Политика

Андрей Ковачев: В Нидерландия липсва смелостта да признаят, че България е изпълнила критериите за Шенген

Снимка:

Критериите по Шенген са изпълнени, ние пазим изключително външната граница, заяви евродепутатът

На политиците в Нидерландия им липсва смелостта да признаят, че България е изпълнила критериите за влизане в Шенгенското пространство. Това мнение изказа евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев пред БНТ и заяви, че не е справедливо, след като сме изпълнили критериите, да не ни приемат.

„Критериите по Шенген са изпълнени, ние пазим изключително външната граница, работим с турските служби, няма трафик през нашата граница към Западна Европа, участваме в Шенгенската информационна система, захранваме тази система и гарантираме по този начин сигурността и на нидерландските граждани по отношение на издирвани хора, по отношение на рискове за тероризъм“, каза той и определи аргументът, България да не влиза в Шенген, защото в нея има корупция, като „измислен“.

Ковачев каза, че България иска да се бори срещу корупцията заедно със своите европейски партньори. Но това не е критерии по Шенген.

„В Испания, и в Португалия, и в Гърция, и в самата Нидерландия има корупция“, заяви той.

„Нямаме масов трафик на хора през българо-турската граница и ние пазим добре българо-турската граница“.

Андрей Ковачев допълни, че сме изпълнили и изискванията за влизане в чакалнята на Еврозоната и призова българските евродепутати да работят заедно по тези въпроси.

„Да гарантираме сигурността, да гарантираме конкурентноспособността на икономиката и основната тема за България - повишаването на доходите и стандарта на живот“, така Ковачев определи приоритети на новия състав на Европейския парламент. Вчера той беше избран за заместник-председател на групата на Европейската народна партия.

Ковачев каза, че ЕНП ще търси подкрепа от всички групи в европарламента, който подкрепят един интегриран Европейския съюз.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още