Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Ковачев за Северна Македония: Не е европейско да подкрепим манипулацията и лъжата

Политика

Андрей Ковачев за Северна Македония: Не е европейско да подкрепим манипулацията и лъжата

Андрей Ковачев за Северна Македония: Не е европейско да подкрепим манипулацията и лъжата - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът призова антибългарската риторика от последните седмици да бъде преодоляна

„По отношение на Република Северна Македония смятам, че не е европейско да подкрепим манипулацията и лъжата. Трябва да преодолеем омразата, която е била наслагвана по време на тоталитарния режим“, посочи пред БТВ евродепутатът Андрей Ковачев. Той припомни, че страната ни е застъпник на идеята всички страни от Западните Балкани да станат членове на Евросъюза. Като потвърждение евродепутатът изтъкна, че това е било основното и в нашето председателство.

„Нормално е да поискаме антибългарската риторика, особено през последните седмици, да бъде преодоляна. Те да имат смелостта да направят това не, защото е българска позиция, а защото отговаря на историческата истина“, посочи Ковечев.

По думите му външни фактори като Белград и Москва, както и проюгославският елит с носталгия към Тито, не позволяват да сме най-близки със Северна Македония и да имаме отношения като Германия и Австрия, Гърция и Кипър, Румъния и Молдова.

Според изследване на „Алфа рисърч“, поръчано от евродепутата, 84% от българите казват, че трябва да има начало на преговорите за членство на Северна Македония в ЕС, но когато те преодолеят историческите манипулации.

„Има огромна консолидация в българското общество и то без разлика по партийна принадлежност на хората“, коментира евродепутатът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати