Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков: България получава нула средства по европейски програми и фондове

Политика

Андрей Новаков: България получава нула средства по европейски програми и фондове

Андрей Новаков: България получава нула средства по европейски програми и фондове - Tribune.bg

„България към момента получава нула средства по европейските програми и фондове“, съобщи пред „Фокус“ Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ и координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент. Той определи факта като изключителен парадокс.

Новаков каза още, че България няма време за губене по отношение Плана за възстановяване и устойчивост. Според координатора на ЕНП в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент няма одобрени партийни програми, както и партньорство. По негови думи много усилия са били положени, за да се отделят пари за средствата в България. „А ако страната ни изпусне шансът за възстановяване, ще е трагедия за следващите поколения и никой няма да им обясни какво се е случило“, смята Андрей Новаков.

„Трябва да се започне диалог с Европейската комисия по отделните оперативни програми и да се внесат час по-скоро заедно с партньорското споразумение. Това са пари, които са на разположение на България от първи януари. Мина доста време, в което страната ни не се възползва от тях, а имайте предвид, че те са от първи януари миналата година. Трябва час по-скоро те да бъдат на разположение на страната ни.“

Според Андрей Новаков трябва спешен диалог с Европейската комисия по отделните оперативни програми. Планът е върнат, а програмите не са одобрени, заключи евродепутатът и координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие на европейския парламент Андрей Новаков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети