Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков: Европа посрещна кризата малко лениво, но прояви гъвкавост

Политика

Андрей Новаков: Европа посрещна кризата малко лениво, но прояви гъвкавост

Снимка:

Европа посрещна кризата малко лениво. Такова нещо в историята на Съюза не се беше случвало и нямаше разписана процедура, която да се използва. Това заяви пред БНТ евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Той допълни, че към днешния момент Европа е проявила гъвкавост и макар да не е отпуснала свежи пари за държавите, е направила така, че всички средства, които са налични по европейските фондове, да могат да бъдат ползвани по преценка на държавите.

Малко по-късно днес предстои ЕП да гласува 100% от европейското финансиране да се отпуска без да се търси съфинансиране от общините или държавите, свободният ресурс се очаква да отиде пак за борба с коронавируса, каза Новаков.

„Имаше реакция, но тя беше малко закъсняла, когато имаше реакция обаче от ЕС, тя не беше обяснена. Сякаш няма химия вече между ЕС и гражданите. След като тази зараза отмине, трябва да си направим добре изводите. Да рестартираме този Съюз на разбираем за хората език, така че да не се губим повече в превода и когато се взимат такива мерки, те да бъдат обяснявани, защото хората остават с впечатлението, че ЕС не прави нищо, а това не е така“, заяви Андрей Новаков.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още