Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков оглави асоциацията „Железопътен форум Европа"

Политика

Андрей Новаков оглави асоциацията „Железопътен форум Европа"

Андрей Новаков оглави асоциацията Железопътен форум Европа - Tribune.bg
Снимка:

Българският евродепутат от ЕНП / ГЕРБ Андрей Новаков встъпи в длъжност като председател на Управителния съвет на европейската ЖП асоциация „Железопътен форум Европа". Асоциацията Rail Forum Europe обединява евродепутати от различните политически семейства и представители на световни производители на влакове и ЖП оборудване, браншови организации и ЖП оператори от цяла Европа.

Новаков проведе среща с ключови представители на европейския железопътен транспорт за очертаване на основните приоритети до 2024 г. Те се обединиха, че развитието на ЖП транспорта като инструмент за екологосъобразна икономика трябва да е водещ приоритет за сектора. Към него се добавят модернизацията чрез инвестиции в инфраструктура и преминаване към цифрови технологии за по-голяма достъпност и повишена сигурност, както и насърчаването на развойната дейност и иновациите.

Избирането на Андрей Новаков за президент на една от значимите ЖП асоциации в ЕС е признание за България и българските представители в Европейския парламент. Ангажиментите на позицията са свързани с осигуряване на връзката между представителите на железопътния сектор, европейските институции и държавите-членки.

Вицепрезиденти на Асоциацията стават евродепутатите Ана Депарнé-Груненберг (Германия, Групата на Зелените и Европейския свободен алианс) и Ищван Уихейли (Унгария, Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите).

Андрей Новаков е евродепутат от 2014 г., когато става най-младият член на ЕП (2014 - 2019) и един от най-младите в историята на институцията. Понастоящем той е координатор в Комисията по регионално развитие на ЕП и участва в още две парламентарни комисии - Комисията по транспорт и туризъм (TRAN) и Комисията по бюджетен контрол (CONT).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати