Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков оглавява работна група за наблюдение на кохезионната политика

Политика

Андрей Новаков оглавява работна група за наблюдение на кохезионната политика

Андрей Новаков оглавява работна група за наблюдение на кохезионната политика - Tribune.bg

Евродепутатът от ГЕРБ ще наблюдава националните власти в изпълнението на политиката по сближаване и планиране на инвестициите в новия програмен период

Евродепутатът Андрей Новаков ще оглави работна група в Европейския парламент, която ще следи работата на националните власти в изпълнението на политиката по сближаване и ще наблюдава навременното планиране на инвестициите в новия програмен период.

Новосъздадената мониторингова група към Европейската народна партия ще бъде оглавена от българския евродепутат от ПП ГЕРБ, който е и координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент. Дейността на новосъздадената работна група ще бъде съсредоточена в успешното приключване на инвестициите и отчитането на проектите от изминалия програмен период, както и навременния старт в планирането и финансирането на проекти от новата бюджетна рамка до 2027 г.

Съставът на групата ще включва членове на Европейския парламент от всички държави-членки и ще провежда регулярни срещи с представители на всичкиучастници в процеса по управление на средствата от ЕС. Предвижда се в следващите месеци работната група да проведе съвместни заседания с ресорни европейски комисари, членове на Европейската сметна палата и ОЛАФ, с експерти и представители на националните и местните власти от държавите-членки.

По данни на Европейския парламент от 2014 г. до днес по линия на политиката по сближаване на ЕС са били подпомогнати повече от 1 000 000 малки и средни предприятия, което е довело до създаването на повече от 400 000 нови работни места в ЕС.

Със своя бюджет от повече от 330 млрд. евро за следващите седем години се очаква Кохезионната политика да бъде основен инструмент на ЕС за заетост и дългосрочен икономически растеж. Андрей Новаков е член на ЕП за втори пореден мандат. Освен че работи по Общия регламент за управлението на средствата от ЕС, той бе докладчик по пакета REACT-EU за мерките за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19.

Новаков представлява Европейския парламент в преговорите за бюджета на ЕС за 2021 г. за пета поредна година. Той е координатор в Комисията по регионално развитие на Европарламента и участва в още три парламентарни комисии - Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по транспорт и туризъм (TRAN), и Комисията по бюджетен контрол (CONT).


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети