Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков пред ЕП: Има нужда от повече пари, хора и техника за охрана на границите (ВИДЕО)

Политика

Андрей Новаков пред ЕП: Има нужда от повече пари, хора и техника за охрана на границите (ВИДЕО)

Андрей Новаков пред ЕП: Има нужда от повече пари, хора и техника за охрана на границите (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Горд съм, че Бойко Борисов внесе законопроект, който укрепва не просто българската граница, а източната граница на ЕС, заяви евродепутатът

Евродепутатът от ЕНП-ГЕРБ Андрей Новаков призова за увеличаване на бюджета на Фронтекс – агенцията, която отговаря за охрана на границите с оглед на мигрантския натиск. В парламента в Страсбург Новаков подчерта, че в България дневния ред на обществото е зает от нарасналите инциденти с бежанци. Два в центъра на София и един в „Овча купел“.

„Взех думата, защото не ми се слуша повече как трябва да харчим парите от европейския бюджет модерно и зелено. В тази сесия обсъждаме все важни неща – от катализаторите при колите до изкуствения интелект. Дневният ред в България обаче е друг. В последните дни нараснаха инцидентите с бежанци. С това нараснаха страхът и недоволството, а това е последното, от което имаме нужда. Имаме нужда от повече пари за охрана на границите, повече хора, повече техника, за да се пазим“, заяви Новаков пред ЕП.

„Горд съм, че вчера лидерът на най-голямата партия в България Бойко Борисов внесе законопроект, който укрепва не просто българската граница, а източната граница на ЕС. Колкото по-укрепени сме на изток, толкова по-спокойни ще сте на запад“, категоричен беше евродепутатът от ЕНП-ГЕРБ.

ГЕРБ и ДПС са внесли законопроекти за още 1264 щатни бройки към Гранична полиция за охраната на бежанските центрове

Той настоя да има повече техника и персонал на най-невралгичните точки по границите, където натискът е невиждан от десетилития.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети