Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков разби Ицо Хазарта по преференции за ЕП

Политика

Андрей Новаков разби Ицо Хазарта по преференции за ЕП

Андрей Новаков разби Ицо Хазарта по преференции за ЕП - Tribune.bg

Евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков разби по преференции флагмана на ПП Христо Петров – Ицо Хазарта. Повече от 2 хиляди са преференциите за Новаков, който е доказан капацитет в европарламента.

Андрей Новаков участва в ключови области  по време на последния си мандат. Той работи основно в областите на регионалното развитие, контрола на бюджета и транспорта.  

Новаков има огромен принос като главен преговарящ на ЕП по новите правила за кохезионните фондове. Правилата целят да стимулират създаването на работни места и да насърчават растежа във всички европейски региони след COVID-19 пандемията. Новаков активно участва в реформирането на политиката на кохезия, което включва инвестиции от 330 милиарда евро в пътища, железопътна инфраструктура, градска среда, дигитална инфраструктура, малки и средни предприятия, преход към чиста енергия, заетост, образование и обучение.

Андрей Новаков бе единствения евродепутат, който се зае да помогне на българските превозвачи и да ги защити в контекста за пълното приемане на България в Шенген. Седмици наред Новаков участва в нощно пътуване с камион, за да покаже колко време българските превозвачи чакат на границата и какви щети нанася отсъствието на България от Шенген.  

За сметка на всичко това Ицо Хазарта не успя да се проуче с нищо като депутат в няколко поредни парламента. Изказвания от трибуната липсват, а законопроектите с негов подпис се броят на пръстите на едната ръка. Единственото с което хората все още не са го забравили са песните му.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети