Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков: Ще внесем предложение до ЕП за максимално време за проверка на камион от 1 минута

Политика

Андрей Новаков: Ще внесем предложение до ЕП за максимално време за проверка на камион от 1 минута

Андрей Новаков: Ще внесем предложение до ЕП за максимално време за проверка на камион от 1 минута - Tribune.bg

Има европейско решение от няколко стъпки за спиране на опашките по „Дунав мост” в Русе. Първата - събиране на 100 000 подписа, за да се внесе петиция до ЕП, с което да бъдат сезирани евроинституциите. Най-напред назначаване на европейска проверка защо са опашките и второ - оказване на натиск върху всички държави членки, които допинасят за тези опашки, обясни евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Новаков.  Той заяви, че в момента в ЕП е внесено законодателство, което определя 15 минути за чакане на влак на граница

„Това означава, че нието един влак не може да чака повече от 15 минути при пресичване на европейски граници. Това, което ще направя е да внеса изменение в този регламент и да има максимално време за проверка на камион от 1 минута. Това означава, че е отговорност на държавте членки да използват тази минута от двете страни на границата за проверка на камиона ”, каза той.

Новаков заяви, че в момента това време е 3 минути. „Ако успея да прокарам тази проправка през ЕП опашката би трябва да се свие над 3 пъти”. Подписката ще бъде внесена в първите дни на септември, заедно с петицията. „Очаквам до края на годината от европейска страна този проблем да бъде решен. Проблемът не е само в България, а и в Унгария и Словения. Искаме решение на европейско ниво, за да не може румънците да кажат нещо. Те са въвели система „тупкащо сърце”, с която добавят време за проверката. Държавите трябва да се ограничат в една минута, заяви още евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети