Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков: „Зеленият пакт“ да се налага с темпо, поносимо за икономика ни

Политика

Андрей Новаков: „Зеленият пакт“ да се налага с темпо, поносимо за икономика ни

Андрей Новаков: Зеленият пакт да се налага с темпо, поносимо за икономика ни - Tribune.bg
Снимка:

“Новите изисквания, новите стандарти, трябва да бъдат налагани с темпо, с което българското общество, енергетика и българската икономика могат да понесат“, каза пред БНР евродепутатът ( ГЕРБ/ЕНП) Андрей Новаков в коментар към темата за договарянето на “Зеления пакт“. “Продължаваме да твърдим, че си даваме сметка, че бъдещето принадлежи на политики, продукти и икономика, която щади околната среда. Че не можем да си позволим заради вредни навици или заради мързел да оставим на децата си отровна околна среда“, каза Новаков.

“Има още едно изискване и то е – тогава, когато налагаме тези изключително високи стандарти, да се съобразим със спецификите на една или друга държава“, посочи още Новаков.

“За мен балансът е там, че всички, които се занимаваме в момента с темата, трябва да продължим да ходим по земята, без да витаем по облаците. Когато хората ме спират и ме питат – какво означава това, означава ли, че ще трябва да спрем да горим еди какви си дърва или въглища. Това означава ли, че тук не може да се произвежда нещо, което отделя повече въглероден диоксид, а в същото време на 10 километра отвъд границата, в Македония, можеш да правиш каквото пожелаеш“, каза той.

“И двамата с вас знаем, че газовете нямат свойството да седят там, където са отделени“, добави Новаков.

“Ако ЕС е толкова амбициозен, че залага толкова високи цели, което пак казвам е правилно и аз подкрепям подобна амбиция, то трябва да заложим достатъчно амбициозно финансиране, с което за подпомогнем тези държави, а не да ги оставяме да се справят сами“, каза евродепутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети