Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Райчев: Няма кой да излезе срещу Борисов на извънреден вот

Политика

Андрей Райчев: Няма кой да излезе срещу Борисов на извънреден вот

Андрей Райчев: Няма кой да излезе срещу Борисов на извънреден вот - Tribune.bg
Снимка:

БСП са на половината на гласовете си, твърди социологът

Политологът Андрей Райчев е категоричен, че България се е справила по-добре от съседните ѝ страни с овладяването на коронавируса и затова премиерът Бойко Борисов ще спечели на извънреден вот. Според социолога премиерът може да излезе и да каже, че ни е спасил от кризата и сега иска нов мандат.

"Ако това стане през юни, няма кой да му излезе насреща", посочи Райчев и уточни, че голяма пречка за премиера да направи това е, че трябва да има служебен кабинет преди предсрочните избори, който трябва да бъде назначен от президента Румен Радев.

"Смятам, че много по-добре се справихме от гледна точка на унизителността на мерките - вижте в Сърбия се разхождат горили с автомати по улиците, вижте Турция - там позорно лишиха възрастните хора от право да излизат от вкъщи. Слава богу, в България не се стигна до нищо подобно“, коментира за БНР Андрей Райчев. Той не приема страната ни да се сравнява с държави с друг манталитет и психика като Норвегия и Белгия и даде пример, че трябва да се сравняваме със Сърбия, Турция и Гърция.

"Борисов съответстваше на народа си - когато народът се страхуваше, той каза, че се страхуваме и няма да излизаме. Когато видя, че се отслабва, и той отслаби. Второ - Борисов съответстваше на Европа, движеше се в темпа на европейската паника", изтъкна социологът.

Относно поведението на опозицията в кризата и наложеното извънредно положение в страната, Райчев смята, че ръководството на БСП не се е справило в ситуацията и въобще не може да става дума за плюсове, а по-скоро се броят минусите.

"Социологическите данни са толкова плашещи. Те са на половината на гласовете си. Дори не изключвам предсрочни избори. Само че не предсрочни избори, както те се надяваха, а точно по обратния начин", коментира социологът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Джедай Тотю Момче и момиче вървят в парка. Изведнъж виждат Андрей Райчев върви, мърмори нещо под нос и размахва ръце. Момчето решило да го избъзика:
- Как си, Бийтълс!
- Не Бийтълс – издуднал Райчев – а Паркинсон!
04.05.2020 18:15 / Отговор
Емо Бсп само за вотове на недоверие мислят!Прилагат всякакви простащини само, и само да се докопат до служебен кабинет да обират пари!Че като ли, че след 89г не обраха предприятията в България, и като ли че, от тогава те не работят за тяхното забогатяване!Еййй нямат наяждане, нямат насищане бре!
04.05.2020 18:29 / Отговор
Чочко Ще се докопат на МУКАВЕЙ,те смело са тръгнали по нанадолнището в своето развитие-бита карта са вече и никой не ги брои за слива.
04.05.2020 22:01 / Отговор
ИВА Само не мога да си обесня защо имат толкова последователир защо им вярват ? Нима нашият народ е толкова посредствен !
04.05.2020 23:14 / Отговор
Стоян Твърдо вярват на своя т.нар.професор Иво Христов,че 80% от българите са дебили.Та затова.
05.05.2020 08:30 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети