Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Райчев: Петков им намери цаката, симулира две външни политики

Политика

Андрей Райчев: Петков им намери цаката, симулира две външни политики

Андрей Райчев: Петков им намери цаката, симулира две външни политики - Tribune.bg
Снимка:

Удивително постижение на Кирил Петков е това, че се симулират две външни политики, каза по бТВ социологът Андрей Райчев. Той уточни, „има едни приказки, които говори в чужбина, един вид Зеленски - млад, прогресивен, повтаря само нещата, които на Запад искат да чуят. Всъщност нищо подобно на това, което той говори навън, не се прави тук - не дадохме оръжие на Украйна, няма да вдигне ветото пред Северна Македония. Това е политика на двете лица и тя му носи успех. Петков им намери цаката, която се оказа елементарна и примитивна - говориш пред тях точно това, което искат да чуят. Петков прескочи и двете кризи”, обясни Райчев.

Според него двете кризи – оръжията за Украйна и РСМ – са тези, които биха могли да бутнат кабинета, но той е устоял. По думите му Петков много иска симулацията да продължава.

 „Това е просто политика на две лица“, смята социологът.

„Това, че не трябва да въвеждаме еврото, защото щели да скочат цените е голяма глупост. Това обаче е финалният щрих, златния медал след всичките тези трудности, които преживяхме особено в първите 15 години на прехода. България необратимо ще влезе в ядрото на Европа. Да съпоставяме това с някакво повишение от 5-10 на сто на цените е смехотворно. Все едно да съпоставиш една Нобелова награда с две заплати. Никой български политик няма правото да си играе с тия настроения сред обществото - лесно ще спечели, но това е гадна печалба. Да дава Господ да ни приемат там и да приключи историята - единствената сериозна и важна история. Този политик, който се опитва да спечели някакъв евтин дивидент, е смехотворно, защото това е базов въпрос за България", допълни Райчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети