Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Райчев: Пореден тежък провал на Рашков, коалицията да се отърве от него или потъват

Политика

Андрей Райчев: Пореден тежък провал на Рашков, коалицията да се отърве от него или потъват

Андрей Райчев: Пореден тежък провал на Рашков, коалицията да се отърве от него или потъват - Tribune.bg
Снимка:

Вътрешният министър е неспосебен да прави друго освен да шуми, каза социологът Андрей Райчев пред бТВ.

„Истината е, че наблюдаваме символно насилие. Това е насилие, което е един вид само замахвам, но спирам и не удрям. Това символно насилие в България не е нова практика. БСП беше подложена на символно насилие, после при Симеон изчезна и после при Цветанов се появи отново“, заяви той по повод на ареста на бившия премиер Бойко Борисов и други знакови лица от ГЕРБ.

Според него проведената операция с ареста на Бойко Борисов е „много тежък пореден провал на Рашков“, който е подлъгал премиера.

Акцията била с идеята, че ще се открие нещо повече при обиска, предполага още Райчев.

„Те (от Продължаваме промяната - бел. ред.) са в дилема - да подкрепят Рашков и да потънат с него, или да се освободят от него и малко да излязат от тази ситуация. Като гледам те тръгват да го подкрепят", добави той.

„Това не са глупави хора, доверили са се на Рашков, надявали са се да намерят нещо като пачки и кюлчета, това единственото обяснение“, коментира Райчев. Политологът обаче смята, че действията са създали напрежение в коалицията, защото от „Продължаваме промяната“ не са предупредили партньорите си за нея и те са научили за ареста на Борисов от прессъобщението на МВР с всички останали.

По думите му ГЕРБ печели от това - очевидно е, това ми показва интуицията. Опозицията е във фаза и се съживява, коалицията отслабва, отслабва и връзката ѝ с президента, смята още Райчев.

„Тази случка намалява доверието между партньорите, това не е акция на правителството, а на премиер и на вътрешен министър. Другите парньори научават от телевизията, представяте ли си какво унижение е това", попита реторично той като определи случилото се в стил „Лъжливото овчарче”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети