Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Райчев: Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, Нинова опропасти партията

Политика

Андрей Райчев: Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, Нинова опропасти партията

Андрей Райчев: Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, Нинова опропасти партията - Tribune.bg
Снимка:

„Всеки резултат от вота ще бъде изненада и всичко е възможно да се случи. Но трябва да се каже, че никоя партия не превърна страха от заразата в оръжие, което е липса на манипулация по тази линия“, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Андрей Райчев, социолог.

Според него е напълно възможно тази година да има повече от два избора. Райчев смята, че първото място на ГЕРБ е изненада, когато се погледнат събитията от лятото насам.

„Миналата година изглеждаше всичко приключило. Борисов играе приспивно. Чака края на мача. Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, не защото ГЕРБ върви напред, а защото БСП върви назад, въпреки че Корнелия Нинова спечели битката в партията“, подчерта социологът

За БСП предвижда, че ще загуби с повече от предишните избори, защото столетницата бе превърната в лидерска партия.

„БСП няма да се добере до това да загуби с малко, а ще загуби с повече от предишните 2 пъти. Нинова опропасти партията и я направи лидерската – с целта си да стане по-боеспособна. Преди при Първанов или Лилов, или Луканов това не беше възможно“, коментира още той.

За Райчев ДПС са в много благоприятна позиция, както във вътрешен, така и във външен план и са в подем и могат да станат трети.

А според него Слави Трифонов трябва да продължи да мълчи, защото той е енигма, нещо като Симеон Сакскобурготски, а това ще му даде повече шансове да остане на третото място.

Социологът не вярва да има еднолично управление на кабинет Борисов 4, защото настроенията срещу премиера от лятото не са изчезнали.

За него логиката е да се направи експертно и временно правителство, но Бойко Борисов няма да изпусне мандата.

„Да рече, че го прави - ама нали идва лятото, ще последва същия откат. Пострадалите от пандемията пак ще излязат на улицата. Борисов да вземе цялата власт и да поддържа същото ниво – той трябва да е луд да вземе властта в същата ѝ форма. Ако не може да предложи, другият вариант е да даде на Нинова – невъзможно е“, допълни социологът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети